Matija Moro - mladi Ljubušak uspješan u crvenom tenisu

Tenis, tehnički vrlo zahtjevan sport uz koji se razvijaju psihofizičke, motoričke i koordinacijske vještine, u posljednje je vrijeme izbor kojem se djeca sve više okreću.

Među njima je i Matija Moro, mladi Ljubušak kojem ovaj individualni sport predstavlja najveću radost.

Kako bismo se u to uvjerili, ovog talentiranog dječaka koji ima samo sedam i pol godina posjetili smo na terenima Tenis kluba Međugorje, gdje smo zatekli i Željka Dodiga, njegovog trenera, ujedno i predsjednika kluba.

Ispred genereacije

O mladom tenisaču je imao samo riječi hvale.
"Svoje prve korake Matija je napravio u našoj teniskoj školi i sigurno je riječ o jednom velikom talentu. S obzirom na svoj uzrast, već sada ostvaruje zapažene rezultate u crvenom tenisu, što je dokazao nastupima na natjecanjima prilagođenim za djecu manjih uzrasta na kojima, inače, nastupaju igrači iz svih teniskih škola s područja Hercegovine. Za nešto više od godinu dana koliko trenira, iza sebe ima već dva osvojena turnira, što je i više nego dobar pokazatelj kako je ovaj sport pravi izbor za njega", kazao je za Dnevni list trener Dodig.

S ovom konstatacijom složio se i Bojan Moro, Matijin otac. Ispričao nam je kako je ljubav prema tenisu naslijedio od njega, budući da se i on sam izvjesno vrijeme bavio ovim sportom.
"Kada smo supruga i ja primijetili da mu je tenis itekako drag sport, nismo dvojili da krene s treninzima. Doista se trudi i jako smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ali i uvjetima koje pruža klub u kojem trenira", istaknuo je Moro.

Pripreme za turnir

Njegov Matija, jednako kao i ostali članovi teniske škole kreću s pripremama za "Festival tenisa 2017", a koji će se u svibnju održati u Međugorju, potom i u Mostaru.

"U Širokom Brijegu je prije nekoliko dana održan prvi od predstojeća četiri turnira za najmlađe, odnosno najdarovitije tenisače i tenisačice. Upravo je tu Matija ostvario najbolji rezultat u svojoj dobnoj kategoriji i pokazao kako je daleko ispred svoje generacije. Ne sumnjam u njegov daljnji uspjeh, uz pomoć svih nas", rekao je Dodig, naglasivši kako je kroz tenisku školu do sada prošlo preko 1000 djece, a svi ostali koji žele postati njenim članom to mogu učiniti prijavom putem službene ili Facebook stranice Tenis klub Međugorje.

Ako je suditi po dobrim počecima, vjerujemo da će TK Međugorje u bliskoj budućnosti podariti još jednog kvalitetnog igrača, koji će ovaj klub promovirati u svijetu, poput sjajnih Marina Čilića i Ivana Dodiga.

Matija to zasigurno može, jer već sada spremno pozira sa svojim osvojenim priznanjima i željan je napretka i dobrih rezultata.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe