Ljubuški zet Siniša Kovačić: Rak-rana modernog novinarstva je autocenzura

Foto: Treci.ba
Povodom Svjetskog dana slobode medija, o slobodi i općenitom stanju u medijima studentima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru govorio i dugogodišnji novinar Siniša Kovačić.

Medijski djelatnici obavljaju društveno odgovoran i značajan posao. S obzirom na količinu posla, stres i odgovornost novinarski posao nije dovoljno cjenjen. Barem tako smatra dugogodišnji novinar Kovačić.

“Autocenzura rak-rana modernog novinarstva”, rekao je Kovačić, viši asistent na studiju novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Činjenica je kako lažne vijesti postaju popularnije od istinitih, što zbog manipulacija i pritisaka, što zbog senzacionalizma koji se bolje prodaje. U svom predavanju studentima novinarstva Kovačić je poručio kako je u tijeku borba za umove i svijest ljudi. Iako željni znanja o novinarskoj struci, na pitanje o slobodi medija svi studenti uglavnom su sličnog mišljenja.

Kada je u pitanju popularnost medija, prema istraživanju koje je provela agencija Ipsos Puls, novi mediji pretekli su televiziju.

Predavanje “Izazovi novinarstva” uglednog novinara i profesora za studente novinarstva Filozofskog fakulteta bila je prilika za naučiti više. Iako se mediji danas suočavaju s različitim situacijama, to studentima treba biti dodatna motivacija da kao budući novinari odgovore izazovima.

NAŠA TV

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. On da govori o novinarstvu. O cenzuri može, u tome se izvještio za "kradeze" !!

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)