Devetero prvopričesnika u župi Šipovača-Vojnići

Proslava prve svete pričesti u svakoj je župi poseban događaj koji tjera roditelje i odrasle vjernike na posebne osjećaje. Tako je bilo i danas na blagdan Duhova u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova gdje je svetu pričest prvi put primilo devetero djece, učenika četvrtih razreda osnovne škole.

Na početku misnog slavlja prvopričesnike je pozdravila prošlogodišnja prvopričesnica izražavajući radost cijele župe. Lijepo ih je bilo vidjeti presretne i razdragane zbog radosti ovog dana kada je Krist u kriški kruha njihovoj duši postao hrana. Prvopričesnici su dan prije očistili svoje duše u ispovijedi da im ovaj dan osvane kao dan Božjeg ophođenja.

U animiranju mise sudjelovali su svi prvopričesnici prigodnim recitacijama, čitajući misna čitanja i molitvu vjernika, kao i u prinosu darova. Kroz misno slavlje nazočne vjernike, objašnjavajući im značenje pojedinih čina, vodila je Kristina Vukojević.

U svojoj nadahnutoj propovijedi don Jozo Čirko je uputio nekoliko prigodnih riječi o tome kako prvopričesnicima odrasli trebaju biti primjer u životu.

„Ovo je jedan poseban dan, a i sveta pričest je jedan poseban dan koji će nam biti potrebna u životu kad sve drugo nestane ostane Krist. Ovo devetero djece trebaju da dobro upamte ovaj dan da im se ovaj dan nekako duboko ureže u srce“, rekao je don Jozo na početku svoje propovijedi.

Nakon propovijedi uslijedila je obnova krsnih obećanja. Na koncu mise župnik je čestitao prvopričesnicima i njihovim roditeljima, a prvopričesnici su izrecitirali prigodan recital. Iza mise je bilo zajedničko fotografiranje u crkvi.

OVOGODIŠNJI PRVOPRIČESNICI SU:
Branko Bebek (M. Šipovača)
Angelo Mucić (Vojnići)
Stjepan Beus (M. Šipovača)
Krunoslav Beus (M. Šipovača)
Antonio Vukšić (Banja)
Patricia Bebek (Banja)
Julija Ćutuk Čuvalo (Vojnići)
Kristijan Grbavac (V. Šipovača)
Marko Vukojević (V. Šipovača)

Ljportal.com / Župa Šipovača-Kašče

Objavi komentar

0 Primjedbe