HKK Ljubuški pobjednik Mini basket festivala

Košarkaška akademija Herceg Bosne u suradnji s Hrvatskim košarkaškim klubom Ljubuški je danas uspješno organizirala Mini basket festival za dječake i djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Nastupilo je oko 350 mladih igrača i igračica iz 22 kluba koji djeluju pod okriljem KS Herceg Bosne, među kojima su bili košarkaši Kiseljaka, Busovače, Viteza, Novog Travnika, Rame, Livna, Tomislavgrada, Posušja, Ljubuškog, Širokog Brijega i drugih.

Trinaest muških i devet ženskih košarkaških ekipa, a natjecanja su se održavala u Gradskoj sportskoj dvorani i na sportskom igralištu iza Gimnazije te na Gračinama u školskoj dvorani i na vanjskom terenu. Na četiri terena su odigrane 32 utakmice. Tijekom cjelodnevnog boravka pored samog natjecanja mladi igrači i igračice imali su priliku upoznati i kulturno povijesne znamenitosti grada Ljubuškog tako su obišli Muzej na Humcu i vodopade Kravice, nakon čega su u svečanom mimohodu prošli ljubuškim ulicama od Gradske sportske dvorane do Centra malih sportova gdje je svečano otvoreno košarkaško igrališta i odigrano finale nakon kojeg su dodijeljene nagrade. Drugo mjesto su osvojile djevojčice iz Košarkaškog kluba Livno, a prvo mjesto djevojčice Košarkaškog kluba Tomislav, kojima je medalje i pehar uručio Mario Škegro, tajnik Košarkaškog kluba Ljubuški.

U kategoriji dječaka drugo mjesto osvojili su dječaci Košarkaškog kluba Široki, a pobijedili su dječaci Hrvatskog košarkaškog kluba Ljubuški kojima je medalje i pehar udijelio proslavljeni ljubuški košarkaš Domagoj Bubalo. Ljubuški dječaci, ovu godinu i godine ranije djeluju u dosta teškim uvjetima borbe za termine, koje imaju ili ih nemaju te je iz tog razloga njihov rezultat zlata vrijedan i poruka da djeca zaslužuju podršku i da imaju ravnopravne uvjete kao i ostali sportovi.

„Ponosan sam što smo bili domaćini ovog lijepog košarkaškog događanja, ovo je bio istinski košarkaški pozdrav ljetu iz Ljubuškog. Veliki broj mladih košarkašica i košarkaša iz svih krajeva Bosne i Hercegovine imalo je priliku, pored natjecateljskog dijela, upoznati i doživjeti dio ljubuških prirodnih ljepota kao i kulturno-povijesnih znamenitosti. Ovo je bitan podstrek daljnjoj popularizaciji košarkaškog športa u našem gradu, a samo domaćinstvo Mini basket festa iskoristili smo i za dodatna ulaganja u košarkašku infrastrukturu u našem gradu“, rekao je Toni Kraljević, predsjednik HKK Ljubuški kojem je Košarkaška akademija Herceg Bosne dodijelila počasno članstvo zbog posebnog doprinosa razvoju i popularizaciji Košarkaške akademije Herceg Bosne.

Na kraju su organizatori zahvalili ljudima koji imaju osjećaj za ovakve stvari i sponzorima te svim dobrim ljudima koji prepoznaju ovakve akcije i koji ih podupiru. Mini basket festival nastavljaju dalje i istu priču će i dogodine ispričati u nekom drugom hrvatskom gradu u Bosni i Hercegovini.

„Danas smo odradili jedna veliki posao za košarku u Ljubuškom, osposobili smo teren za košarku na Centar malih sportova prebacili koševe, a u dvorani smo dobili nove koševe. Zahvaljujem Općini Ljubuški i Županiji Zapadnohercegovačkoj na čelu s našim predsjednikom Tonijem Kraljevićem koji nas svesrdno pomaže da bi nastavili započetu košarkašku priču“, rekao je Mario Škegro, tajnik Košarkaškog kluba Ljubuški.

Ljportal.com

Objavi komentar

0 Primjedbe