LEONARDO LEO PETROVIĆ Najmlađi Ljubušak, koji je zaigrao u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji U-14

Mladi hrvatski U14 reprezentativac je trenutno igrač Hajduka iz Splita, te od ove sezone reprezentativac Hrvatske U14. Leonardo Petrović je rođen 2003. godine u Ljubuškom, porijeklom iz Veljaka, kod prekrasnog slapa Koćuša.

Leonardo je prve korake počeo kao šestogodišnjak u HNK Bigeste iz Ljubuškog (2009 -2013) godine. Nakon toga prelazi u Školu nogometa Međugorje, gdje je i najveću afirmaciju napravio, gdje je sa Međugorjem, osvojio sve što se dalo osvojiti po turnirima u Hrvatskoj i BiH. Skoro na svakom turniru je bio proglašavan za najboljeg igrača i najboljeg strijelca u razdoblju (2013 - 2016) godine, kada je nastupao za Međugorje.

Poslije prelazi u Zmaj iz Makarske u pola sezone u proljeće 2016. godine, gdje isto za malo vremena biva proglašavan za najkorisnijeg igrača. Da bi u sezoni (2016-2017) godine, prelazi u HNK Hajduk iz Splita i u istoj sezoni kao lijevi krilni napadač postiže 23 gola za Hajduk. Ovakvim rezultatima i dobrom igrom je ove godine dobio poziv za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju U14, gdje nastupa na turniru FSCG u Crnoj Gori gdje je igrao u sve tri utakmice i opravdao poziv za hrvatsku reprezentaciju za koju je kao dijete sanjao da će nekada igrati. Na turniru u Crnoj Gori, Hrvatska je dobila identičnim rezultatom 1:0 sve tri utakmice i osvojila turnir, a igrali su protiv vršnjaka Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Nakon ovoga turnira, skauti iz velikih klubova iz lige petice su zapazili veliki talent Leonarda Lea Petrovića, a najviše se spominju skauti iz Engleske premijer lige, koji su u kontaktu sa Hajdukom iz Splita. U hajduku su nam kazali da će ako Bog dadne zdravlja i malo sreće, ovaj dječak biti zvijezda velikih klubova kao i Hrvatske reprezentacije. Valja napomenuti da Leonardov mlađi brat Mislav Petrović, rođen 2004. godine, od ove sezone prelazi u Hajduk Split, a dolazi isto iz Škole nogometa Međugorje, a prošao je sve klubove kao i stariji brat, da bi se u Školi nogometa Međugorje, afirmirao u igrača za kojim lude klubovi iz Hrvatske.

Ovom prilikom valja spomenuti i Školu nogometa Međugorje, koja pokazuje najbolje rezultate u BiH, kako se treba raditi sa djecom.

Večernji list

Objavi komentar

0 Primjedbe