Istaknuti i uspješni Ljubušaci okupili se na Koćuši

Raseljavanje ne mora nužno biti loše za onu općinu ili grad iz kojeg se odlazi, baš naprotiv svi oni koji postignu uspjeh izvan svog rodnog kraja predstavljaju njegovo bogatstvo, piše Večernji list BiH. Upravo sinergija onih koji karijere grade, ili su izgradili negdje drugdje, i onih koji se svakodnevno hvataju u koštac s problemima na kućnom pragu, može biti pokretač brojnih projekata i ideja koje jačaju razvoj lokalne samouprave iz koje potječu i jedni i drugi, ali i šire društvene zajednice.

Općina Ljubuški je već godinama rasadnik pametnih i obrazovanih ljudi koji zahvaljujući svojim sposobnostima zauzimaju vodeća mjesta među političarima, gospodarstvenicima, rektorima, profesorima, pravnicima, svećenicima, kulturnjacima, umjetnicima... u Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj, ali i mnogo dalje.

Tako Ljubušaci danas, između ostaloga, imaju svog potpredsjednika Sabora u Republici Hrvatskoj Milijan Brkić, svoju ministricu vanjskih i europskih poslova RH Mariju Pejčinović Burić, zamjenika ministra vanjskih poslova BiH Josipa Brkića, premijera HN županije Nevenka Hercega, ministre u Vladi ZHŽ-a Zdravka Borasa i Tonija Kraljevića... Tu su i gospodarstvenici koji osvajaju tržišta BiH, RH, Njemačke, Amerike, Argentine..., direktore javnih poduzeća koja posluju jako uspješno. Općina je ovo koja trenutačno ima dva rektora Zorana Tomića i Damira Borasa, ali i brojne profesore kako na Sveučilištu u Mostaru, tako i Zagrebu.

Šarolika lepeza istaknutih i uspješnih Ljubušaka okupila se u četvrtak navečer na vodopadu Koćuši, a zamisao ovog pomalo spontanog susreta bio je upravo spojiti “iseljene” i “domicilne”, te pokazati snagu zajedništva. Riječ je o prvom ovakvom susretu, a cilj je idućih godina obogatiti susret Ljubušacima, tako i programom.

Okupljene je na samom početku večeri pozdravio načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić koji je bio domaćin večeri, dok su za ideju i organizaciju zaslužni Miljana Glamuzina i Robert Vidović. Susretu je nazočio i predsjedavajući predsjedništva BiH Dragan Čović, kao i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, koja je ove večeri među Ljubušacima proslavila svoj rođendan.

Marija Medić Bošnjak / Večernji list


Objavi komentar

0 Primjedbe