Na OV-u o poplavljenim kućama u Vojnićima, rekonstrukciji ceste prema Koćuši, odvozu smeća...

Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Ljubuški održana u ponedjeljak 11.rujna 2017 trajala je preko tri sata.

Na dnevnom redu sjednice bilo je 12 točaka, a vijećnici su u prve dvije točke poslušali Informacije o radu za 2016. kao i program rada za 2017. godinu Doma Zdravlja Ljubuški, koje je iznio ravnatelj dr.Srećko Matić , te poslovne jedinice Albe BH za Ljubuški koje je iznio Vjekoslav Nevjestić . U Aktualnom satu vijećnici su se bavili ovim temama:izbacivanju otpadnih voda i fekalija ugostiteljskih objekata na rijeci Trebižat, čišćenju kanala i koncesije u Otoku,poslovnom inkubatoru, Javnom Komunalom poduzeću Ljubuški, odvodnim kanalima za oborinske vode na području MZ Prolog ,postavljanju uspornika na Bučinskoj cesti, planom rekonstrukcije puta od glavne ceste u Veljacima prema Vodopadu Koćuša, sanaciji starog groblja na Mladima i parkom u Vitini, poplavljenim kućama u Vojnićima, izgradnjom hidranata radi zaštite od požara u selima…..

Od razmatranih točaka spomenut ćemo sljedeće: Prijedlog Odluke o novčanoj potpori studentima za akademsku 2017/18 godinu koji predviđa novčanu potporu od 1000 KM za 50 studenata,Prijedlog Odluke o zajedničkoj izgradnji javne podzemne garaže na dijelu Trga dr. Franje Tuđmana u koju Općina Ljubuški ulazi zajedno sa JP Parkovi , površine garaže 1900m2 bruto, kapaciteta 50 parkirnih mjesta , potom Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za zaduženje JP Parkovi d.o.o. iznosa do 1.000,000 KM za realizaciju kapitalnih projekata izgradnje vodovoda prema selima Vojnići-Dole, pratećih objekata,izgradnje podzemne garaže i pratećih sadržaja kao i uređenje zelene površine oko iste, zatvaranje postojećeg kredita za izgradnju vodovoda za mjesta Crveni GRm-Prolog i ostale kapitalne projekte koje vodi to poduzeće.

Prijedlogom Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o naplati, organizaciji i načinu parkiranja, ulaska posjetitelja i korištenja sanitarnih čvorova i organizacije ostalih turističkih aktivnosti na turističkoj zoni „ Objekta izvanredne prirodne ljepote i prirodne rijetkosti Kravica“ uvode se novine u plaćanju ulaznica ovisno o mjesecima, te se iste kategoriziraju ovisno o mjesecima , cijena fotografiranja u komercijalne svrhe, najam pratećih rekreativnih sadržaja i povećanje mjera sigurnosti posjetitelja uz povećanje broja nadzornih kamera i uvođenje zaštitara. 

Posljednju točku dnevnog reda vijećnici su usvojili jednoglasno, a ona se odnosi na određivanje mjesta za održavanje javnih okupljanja na području Općine Ljubuški.

Objavi komentar

0 Primjedbe