Povećan broj prvašića u OŠ Tina Ujevića u Vitini

Jučer je u svim osnovnim i srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačke počela nova školska godina. Prvi dan nastave u Ljubuškom prolazi bez problema.

”U školsku godinu 2017./2018. krenut će 869 prvašića na području ŽZH. Najviše ih je u Širokom Brijegu 311, slijedi Ljubuški 214, Posušje 184 i Grude 169,” potvrđeno je za portal Ljubuški portal iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Što se tiče Ljubuškog, najviše ih je u Osnovnoj školi Marka Marulića 11, slijedi Osnovna škola Tina Ujevića Vitna 61, a ove godine najmanje u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić 55,” potvrđeno je za Ljubuški portal iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Svake godine u školi Marka Marulića bude najviše učenika, a ove ih je godine ih je 15 više nego lani kada je bilo upisano 96 prvašića. Još jedan ohrabrujući podatak je i neznatno povećanje broja prvašića u Vitini, tako je prošle godine tamo bilo 47 i prvi put otkada je škole upisan samo jedan odjel prvašića u centralnoj školi. Jedino je broj prvašića manji za 20 u OŠ Ivane Brlić Mažuranić gdje ih je prošle školske godine bilo upisano 75.

Ljportal.com

Objavi komentar

0 Primjedbe