"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

srijeda, 4. listopada 2017.

Klobučaninu dvije godine zatvora: "Daj pare ili ću te zaklati"

Josip Antić (27) iz Ljubuškog u ponovnom suđenju na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine i 1 (jedan) mjesec zbog razbojništva počinjenog uporabom opasnog oruđa i upravljanja vozilom za koje nije imao zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženom Josipu Antiću stavljeno je na teret da se dana 10.12.2013. godine vozilom marke VW „Golf“ 2 sa nepripadajućim registarskim pločicama dovezao u Posušje u blizinu STR „I…“, vlasništvo B.C. Odmah po dolasku izašao je iz vozila i ušao u trgovinu, pa nakon što je kupio bon za mobitel, vratio se u vozilo i čekao trenutak kada će djelatnica trgovine ostati sama.

Kada je djelatnica ostala sam u trgovini ušao je u trgovinu sa nožem u ruci i istoj rekao „Daj pare“, a kada ga je upitala „Kakve pare“, zaprijetio joj je govoreći „Daj brže sve pare iz kase ili ću te zaklati“, pa kada mu je djelatnica trgovine u strahu za vlastiti život dala pare istrčao je iz trgovine sjeo u vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu. Dana 17.12.2013. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje zaustavljen je i kontroliran od strane djelatnika PU Posušje kojom prilikom mu je vozilo VW „Golf“ 2 privremeno oduzeto i u istom su pronađeni predmeti uporabljeni prilikom izvršenja kaznenog djela.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH će nakon analize pismenog otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je za ABCportal.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg.

ABCportal.info

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.