"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

srijeda, 11. listopada 2017.

NAJVIŠE U ZHŽ: U Ljubuškom 11 razvoda

Od početka godine u Hercegovini u pojedinim mjestima službeno nije zabilježen niti jedan razvod. 

Niti jedan razvod od siječnja do srpnja tako nije zabilježen u Čapljini, Čitluku, Konjicu, Neumu, Prozoru, Ravnom, Stocu, Bosanskom Grahovu, Drvaru i Glamoču.

U promatranom razdoblju u Hercegovini su se ukupno razvela 53 para. Najviše razvoda zabilježeno je u Mostaru, čak 25. Gledano po županijama najviše razvoda zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji 28, od čega je kao što smo naveli 25 u Mostaru, te tri u Jablanici. Potom slijedi Županija Zapadnohercegovačka s 21 razvodom. U ovoj županiji je u svakom mjestu zabilježen razvod.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku najmanje razvoda je registrirano u Hercegbosanskoj županiji. U ovoj županiji zabilježen je po jedan razvod u Tomislavgradu i Kupresu, te dva u Livnu.

U Mostaru sklopljeno više brakova nego u HBŽ-u

Iako ova županija ima najmanje razvoda, u njoj se ljudi čini se i najmanje vjenčanju. U promatranom razdoblju zaključena su 149 braka, a najviše u Livnu (75) i Tomislavgradu (53).

U ŽZH-u je sklopljeno ukupno 220 brakova. U ovoj županiji po razvodima prednjači Ljubuški (11), a slijedi ga Široki Brijeg (5).

U HNŽ-u je daleko najviše zaključenih brakova, čak 543. Najviše zaključenih brakova je u Mostaru čak 269. Zanimljivo da je u Mostaru sklopljeno više brakova nego u cijelom HBŽ-u. Nakon Mostara po broju zaključenih brakova slijede Konjic (74), Čitluk (56), Čapljina (47).

Niti se žene, niti se razvode

Ravno je specifična općina po razvodima i po sklapanju brakova. Naime, prema ovim podacima u ovoj općini od početka godine niti jedan brak nije sklopljen, a nitko se nije ni razveo.

Podaci Federalnog zavoda za statistiku Hercegbosanska županija Razvodi (4) - Kupres 1, Livno 2 i Tomislavgrad 1 Zaključeni brakovi - 149 Županija Zapadnohercegovačka Razvodi (21) - Široki Brijeg 5, Grude 4, Ljubuški 11, Posušje 1 Zaključeni brakovi – 220 Hercegovačko-neretvanska županija Razvodi (28) - Mostar 25, Jablanica 3 Zaključeni brakovi - 543

Bljesak.info

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.