Čudna 'usmena odluka' iz MUP-a Ljubuški koja ljuti gospodarstvenike i građane ŽZH

Kad bi netko tražio čudne odluke sa raznih razina vlasti ili uprave u ovoj državi vjerojatno bi naišao na stotine takvih koje u najmanju ruku možemo zvati začuđujućima. Isto tako, puno nelogičnosti prevladava u pojedinim 'razumno neshvatljivim' odlukama i uredbama koje se donose izgleda uz jutarnju kavu u raznim uredima kako se kome prohtije.

Zanimljivo je da u Zapadnohercegovačkoj županiji postoji jedna odluka koja to nije ili bolje reći jedna usmena odluka koja par dana ili par mjeseci vrijedi pa onda par dana ili neko vrijeme ne vrijedi i sve tako iz kruga u krug.

Naime, jedna grupa građana među kojima su i nositelji gospodarskih aktivnosti spomenute županije obratili su se uredništvu ABCportala kako bi upozorili javnost ali i mjerodavne institucije o nepravilnostima i nelogičnosti 'odluke' donijete negdje u nekom uredu MUP-a u Ljubuškom a tiče se produživanja važenja registracije vozila koja je čini se uzburkala javnost u ŽZH, piše ABCportal.info.

O čemu se radi?

Prilikom registracije vozila korisnik može koristiti zakonsku mogućnost prijevremenog registracijskog postupka kako bi izbjegao moguće probleme ili nemogućnost da vozilo registrira točno na onaj dan kad ističe vrijednost registracije. Naprimjer, uzmemo li u obzir gospodarstvenike koji recimo s kamionima poslovno moraju ići izvan države na tjedan ili dva i žele odmah riješiti registraciju svojeg vozila prije isteka jer ih dan isteka registracije zatječe izvan granica pa je sasvim normalno da koriste mogućnost prijevremene registracije kako bi bili pokriveni bez ikakvog prekida (pravo od mjesec dana na prijevremenu registraciju). I sve bi bilo u redu da se non stop ne vraća odbačena 'odluka' kojom se 'krade' onaj dio dana od prijevremenog datuma registracije do pravog datuma isteka registracije vozila. Naravno, sve ovo vrijedi i za vozače osobnih vozila kojima se ovom
vraćenom odlukom skida nekoliko dana registracije što je sasvim neprihvatljivo i stvara nervozu spram ove odluke jer se nova registracija ponovno veže za dan tehničkog pregleda a ne na dan isteka važenja registracije vozila kako bi trebalo biti po propisanim uredbama.

Odluka koja se non stop mijenja, važeća i nevažeća

Ljudi koji se bave biznisom ali i oni koji rade na poslovima osiguranja tvrde da ne postoji niti jedan razlog da mjerodavni donose ovakve odluke koje su na štetu i građana i na štetu gospodarstva a bez ikakvog razloga.
Nekoliko puta reagirala je i Udruga gospodarstvenika iz Posušja koja je uputila 'Zahtijev' na adresu MUP-a kako bi se razjasnilo zbog čega je ova odluka ponovno na snazi te pokušati prezentirati mjerodavnima o njezinoj svekolikoj štetnosti po gospodarstvo ove županije.

U razgovoru sa Stjepanom Bagom tajnikom Udruge gospodarstvenika Posušja novinar ABCportala saznaje da je Udruga reagirala 'Zahtjevom' prema MUP-u kojim traže da im se objasni zbog čega se prave dodatni problemi i troškovi gospodarstvu ove županije s obzirom da ovakva odluka pa čak niti 'usmena' ne postoji niti u jednoj drugoj županiji u FBiH već samo u Zapadnohercegovačkoj. Kako nam je pojasnio tajnik Udruge, ova odluka ne postoji u pisanom obliku nego je službenici MUP-a provode kao usmenu odluku što je nevjerojatno.

Bago dalje spominje da ovakva odluka koja se provodi ima niz nepravilnosti a zanimljivo je da u danom razdoblju neko vozilo može imati dvije važeće police osiguranja što ne bi smjelo biti moguće.

U Zahtjevu Udruge gospodarstvenika Posušja koje je dostavljenu ABCportalu možete detaljno pročitati što zahtijevaju i što misle o ovoj odluci oni koji su nositelji gospodarskih aktivnosti u ovoj županiji, uz napomenu da je moguće i podizanje tužbe protiv mjerodavne institucije kako bi se nadoknadila napravljena šteta prema gospodarstvenicima.

ABCportal.info

Objavi komentar

0 Primjedbe