Ljubušaci osumnjičeni za prodaju kokaina i speeda ostaju na slobodi

Vrhovni sud Federacije BiH Sarajevo odbio je žalbu Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, tako da trojica osumnjičenika iz Ljubuškog K.C. (45), M.C. (43) i D.M. (36) ostaju na slobodi. Oni se sumnjiče da su neovlašteno prodavali i stavljali u promet opojnu drogu, tako što su neovlašteno radi prodaje kupovali, držali i preprodavali drogu. U više navrata konzumentima s područja Hercegovine i Republike Hrvatske prodavali su drogu kokain i speed.

''Drogu su skladištili u stanu jednog od osumnjičenika. 10. studenog 2017. godine policijski službenici PU Ljubuški u akciji 'Putnik' ušli su u stan osumnjičenika K.C. gdje su zatekli osumnjičenika D.M. Prilikom pretresa stana, prostora oko stana i osoba pronađeni su mobilni aparati i PVC smotuljci u kojim se nalazio kokain'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Po odluci Županijskog suda u Širokom Brijegu osumnjičenici su se nalazili u pritvoru skoro tri mjeseca.

''Tužiteljstvo će nastaviti prikupljati dokaze kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti kako bi se mogla donijeti odluka u konkretnom slučaju'', dodao je Aničić.

Bljesak.info

Primjedbe