Održana druga rasprava Nacrta strategije poljoprivrede i ruralnog razvoja općine Ljubuški

Sinoć je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana druga javna prezentacija i rasprava o Nacrtu strategije poljoprivrednog i ruralnog razvoja općine Ljubuški za razdoblje 2018. - 2022. godina.

Nacrt Strategije su predstavili dipl. agronom Davor Vasilj i dr. Miro Barbarić, a tijekom predstavljanja dokumenta iznešeni su konkretni podaci koliko u općini Ljubuški ima poljoprivrednog zemljišta, kakvo je stanje s nasadima maslina, vinove loze i drugih kultura, te kakav je stočni fond na području općine Ljubuški.

Podcrtano je koje su prilike općine Ljubuški, te koje su slabosti i u kojem smjeru treba djelovati.

Nakon predstavljanja dokumenta, nazočni su se uključili u raspravu tijekom koje su se dotaknuli brojnih problema, govorilo se o tome kako mladi odlaze i da se poljoprivredom bave samo stariji ljudi, koje su prepreke udruživanju ljubuških poljoprivrednika, te koji su konkretni problemi koji muče pojedine poljoprivrednike.

Nazočni su se složili da je izrađena strategija kvalitetna, te da je samo pitanje hoće li se moći provesti. Davor Vasilj, koji je na čelu stručnog tima koji izrađuje poljoprivrednu strategiju rekao je kako očekuje da će ovaj dokument uskoro biti usvojen.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe