Tomić: Ljubuški danas može biti ogledalo i primjer kako se gradi jedna društvena zajednica

Izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru, predvođeno rektorom prof. dr. sc. Zoranom Tomićem, danas je posjetilo općinu Ljubuški, te održalo radni sastanak s općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem, u Uredu načelnika.

Izaslanstvo su činili svi prorektori Sveučilišta u Mostaru, te pomoćnici i dekani koji su iz Ljubuškog. 

Uz načelnika Barbarića, izaslanstvo su dočekali predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić, te ministar financija Županije Zapadno-hercegovačke Toni Kraljević.

Kao razlog posjeta, rektor Tomić je naveo otvaranje Sveučilišta prema društvenoj zajednici. 

"Nastojimo razgovarati s načelnicima naših općina i gradova, te predstavnicima županija, o stanju unutar društva. Namjera nam je potaknuti i afirmirati što više mladih da studiraju u Mostaru", obrazložio je Tomić, dodavši kako je Ljubuški odabran kao prva destinacija u ovom procesu, dijelom iz emotivnih razloga jer je i on sam iz Ljubuškog, ali i zato jer je to općina koja drugima može služiti kao primjer. 

„Ljubuški danas može biti ogledalo i primjer kako se gradi jedna društvena zajednica“, istaknuo je, između ostalog, rektor Tomić.

Načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić je dodao kako su razgovarali o trenutnoj i budućoj suradnji, te je najavio kako bi uskoro mogli krenuti u zajedničke projekte. 

„Zaključili smo da u što skorije vrijeme intenzivnije poradimo na zajedničkom kandidiranju projekata prema europskim fondovima“, rekao je Barbarić, dodavši kako su se složili da će se ovakvi kontakti nastaviti. 

Izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru također je danas posjetilo Franjevački samostan sv. Ante na Humcu, te Osnovnu školu Marka Marulića, gdje je rektor Tomić školi uručio informatičku opremu, na čemu mu se zahvalio školski ravnatelj Davorin Medić. 

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe