KOLONIZACIJA Radio BIR preuzeo frekvenciju Radio postaje Mostar

Službeni radio Islamske zajednice u BiH (BIR) počeo je emitirati svoj program na području Mostara na frekvenciji 100.9 MHz.

U tom ne bi bilo ništa neobično da BIR nije preuzeo frekvenciju nekadašnje Radio postaje Mostar, nažalost ugaslog javnog medija na hrvatskom jeziku.

"Sa ponosom možemo objaviti da se od 20. aprila na području Mostara počeo emitovati radio BIR, na frekvenciji 100.9 MHz! Kako su nam kazali prijatelji iz Mostara tu je frekvenciju, 100.9 MHz, tokom rata zloupotrebljavao hrvatski radio Mostar, odašiljući sa nje poruke i prijetnje Bošnjacima. Sada je na toj frekvenciji radio BIR", stoji na stranicama radija BIR.

Radio postaja Mostar bila je Mostarcima nezaobilazan izvor informacija kako tijekom rata tako i u poratnim godina. 

Radio postaja Mostar ugašena je počekom 2000.-ih godina zajedno s hercegovačkom televizijom i to zbog problema s financiranjem.

Sličnu sudbinu doživjela je i Hercegovačka radio televizija. Odgovornost za gašenje ovih medija snose podjednako hrvatski politički dužnosnici kao i njihove kolege iz bošnjačkih stranaka. 

I dok je razumljivo da bošnjački političari ne vode računa o medijima koji program emitiraju na hrvatskom jeziku, i danas je neshvatljivo zašto su se hrvatski politički dužnosnici maćehinski ponijeli prema rijetkim javnim medijima koji program emitiraju na hrvatskom jeziku.

Objavi komentar

0 Primjedbe