Mladi košarkaši Ljubuškog prvaci Herceg-Bosne

Pretposljednje kolo lige mladih donijelo je rasplet u juniorskoj ligi.

Nakon prošlotjednog slavlja u Ljubuškom nad ekipom Zrinjskog iz Mostara, izravnim konkurentom za naslov, ovaj put Ljubuški juniori slavili su u Širokom Brijegu rezultatom 79-71 i tako osvojili prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji.

„Čestitam momcima na osvojenom prvom mjestu! Želim naglasiti kako je ovo veliki uspjeh imajući na umu da košarka u Ljubuškom nije baš pretjerano popularna ali nadam se da će ovo prvo mjesto u konkurenciji juniora pridonijeti popularnosti i rastu zainteresiranosti za ovaj sport. Moram istaknuti kako je ova juniorska momčad plus tri starija igrača izgurala i seniorsku sezonu i upravo to igranje seniorske košarke osjetilo se na momcima. Neopterećeni rezultatskim imperativom stjecali su potrebno iskustvo i rutinu koju su na pravi način iskoristili igrajući sa svojim vršnjacima. Želim se zahvaliti i svima koji su nam omogućili uvjete za rad u prvom redu Predsjedniku kluba Toniju Kraljeviću i cjelokupnoj upravi nadam se da smo opravdali njihova očekivanja. Sad se okrećemo pripremama za završnicu državnog prvenstva koja će biti na rasporedu 09-10.06.“ – riječi su Marina Bubala koji je vodio i doveo ovu generaciju do juniorskog naslova.

Naslov prvaka donijeli su Matej Bilić, Dragan Džajić, Ante Lončar, Mateo Barbarić, Vinko Markić, Žara Tomić, Karlo Pervan, Matej Radišić, Ivan Sabljić, Jakov Vukšić. Povremeno su tu još bili Josip Šunjić, Ante Šumelj, te kadeti Antonio Pehar, Luka Vasilj i Luka Bezer a svakako treba spomenuti najmlađeg od njih, Stipu Dugandžića (2004. godište) koji je jedan od rijetkih igrača ne samo u našoj ligi nego i šire koji je ovu sezonu nastupao za sve četiri selekcije Košarkaškog kluba Ljubuški i za sve četiri postizao poene. 

Trener koji je zaslužan za uspjeh ovog naraštaja je Marin Bubalo, koji vrijedno radi sa svim selekcijama i ne sumnjamo da će u skoro vrijeme nova titula stići u Ljubuški.

HKK Ljubuški / Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe