BALOTE KUP: Šipovača startala porazom

Momčad Šipovače startala je porazom na turniru Ožujsko balote kup 2018. koji se za područje zapadne Hercegovine igra u Klobuku. 

Bolja od njih u 1. kolu skupine „D“ bila je momčad „Herc“ iz Tihaljine.

U izjednačenoj utakmici, koja se igrala nešto manje od četiri sata, Tihaljčani su pobijedili 2:1 (14:16, 16:13 i 16:14).

Za momčad Šipovače nastupili su Drago Vukojević Ćuro, Mate Antić i Rafo Grbavac

Upravo je kapetan momčadi, Drago Vukojević Ćuro zakazao kad je najviše trebalo.

Naime, u trećoj partiji, kod rezultata 15:14 za Tihaljčane, ali u izglednoj poziciji na terenu, Ćuro je fulao dvije ključne buće. Umjesto da tuče protivnićku buću i bulin koji su bili „prilijepljeni“ uz „špondu“ Ćuro je nonšalantno pokušao odigrati „nabacu“ i fulao obje buće. Nakon toga Grbavac je pogodio bulin, ali tada je već bilo kasno. Za razliku od Ćure, kojemu to nije bio jedini nonšalantan potez, Antić i Grbavac su svojim ozbiljnim pristupom igri, kvalitetom i požrtvovnošću pokazali kako se bori za svoje selo. 

Možemo dodati da je naša momčad pokazala da zna igrati, trudili su se, borili, ali upravo Ćurina nonšalancija i nekoliko krivih procjena kada su, u više navrata, naši igrači od „gotovog napravili veresiju“, odnosno „zahvaljujući“ Vukojevićevoj pohlepi umjesto svoga poena dali nekoliko poena protivnicima, odlučilo je pobjednika u tom meču. Jednostavno, tražilo se kruha preko pogače. 

Trenutno stanje u skupini „D“ je takvo da se pobjednici nad Šipovačom, ekipa Herca, nalazi na prvom mjestu sa četiri boda iz dva susreta, drugi je DDS sa dva boda iz dva susreta, treći je MMT sa dva boda iz dva susreta, Šipovača je četvrta s jednim porazom iz jednog susreta, a posljednje Grabovo Vrelo sa nula bodova iz jednog susreta i skorom 0:2. 

Za uspjeh u nastavku turnira naša momčad mora nastaviti igrati jednako dobro, odnosno Antić i Grbavac moraju ponoviti igru iz prvog meča, u kojem su doista „ginuli“ za svoje selo, a Ćuro se uozbiljiti i manje riskirati. 

Autor: L.B.

Objavi komentar

0 Primjedbe