Balote kup: Uvjerljivom pobjedom Šipovača izborila četvrtfinale

Momčad Šipovače nastavlja s odličnim nastupima na turniru „Ožujsko balote kup 2018.“ Koje se za područje zapadne Hercegovine igra na terenima benzinske crpke „Mina“ u Klobuku. 

U 3. kolu skupine „D“ Šipovača je bez većih problema porazila MMT – jednu od brojnih Klobučkih momčadi, rezultatom 2:0 (16:2 i 16:12). 

Ovom pobjedom Šipovača je, bez obzira na ishod posljednjeg meča u skupini, osigurala plasman u četvrtfinale turnira. 

Šipovača je ovaj meč odigrala u sastavu: Drago Vukojević Ćuro, Mate Antić i Rafo Grbavac

I ovaj put u našoj momčadi je briljirao Mate Antić, koji nastavlja s fantastičnim partijama. Stoga i ne čudi što su se uz teren, prije nego su stigli igrači Šipovače, pojavili brojni Klobučani u želji da pogledaju nastup toga „doktura balota“. Možemo slobodno reći da se u očima mnogih od njih, posebno Kumana i Mareka, vidjelo divljenje nakon svake izbačene buće toga fenomenalnog igrača, ali istovremeno i zavist zbog toga što su u svoju momčad za „valjača“ izabrali Dugog, kojem „glavu razbija“ cijena nektarine na Čapljinskoj tržnici, a ne Antića. Naravno sve to pod uvjetom i pitanjem bi li Antić uopće pristao nastupiti za tu momčad. 

Iduće godine vjerojatno će u Klobuku nastupiti „jagma“ za Antićem, ali mi se najiskrenije nadamo i vjerujemo da će on i dalje ostati vjeran „svojoj“ Šipovači.

Ne možemo a ne spomenuti Grbavca i Vukojevića koji su također dali svoj doprinos ovoj pobjedi. 

Trenutačno stanje na ljestvici skupine „D“ je takvo da je i dalje na čelu ljestvice momčad Herca sa šest bodova iz tri susreta i skorom 6:1, druga je Šipovača sa četiri boda iz tri susreta i skorom 5:2, te fantastičnim omjerom punata (104:68), treće je Grabovo Vrilo sa dva boda iz tri susreta i skorom 2:4, četvrti DDS sa dva boda iz tri susreta i skorom 2:4, a posljednji MMT sa dva boda iz četiri susreta i skorom 2:6. 

Istina, neki mrzoljupci zamjeraju našoj momčadi nastupe igrača iz drugih sela, ali i ostale momčadi koje su igrale protiv nas dovodile su pojačanja kada su igrale protiv nas. Tako je u pretprošlom kolu momčad Grabova Vrila dovela kao pojačanje Zlatka Pehara iz Stubice, a u zadnjem meču MMT je doveo fantastičnog igrača kojega nisu poznavali ni neki njegovi suigrači niti itko od gledatelja uz teren. Zašto onda za nas ne bi igrali Antić i Grbavac koji su od početka sastavni dio momčadi Šipovače u punom smislu te riječi.

Na kraju možemo samo konstatirati da je momčad Šipovače nakon početnog poraza i privikavanja na teren, pružila dvije odlične partije i ostvarila dvije pobjede. 

Želimo im da nastave s takvim partijama, a onda i uspjeh u nastavku turnira sigurno neće izostati.

M.B. 

Trenutačni poredak Ožujsko balote kup:


Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. da nije bilo luje i mirana moj kum mate bi igrao za klobuk ali nažalost kodnas o svemu odlučuju dva čovika

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)