Šipovača slavila protiv Klobuka u balotaškom obračunu

U boćarskom obračunu žestokih balotaških protivnika Šipovače i Klobuka, koji je održan na terenima benzinske crpke „Mina“ u Klobuku, slavila je momčad Šipovače rezultatom 2:1 (0:16, 16:6 i 16:4). 

Nakon katastrofalne igre u prvoj partiji igrači Šipovače su se uozbiljili i s lakoćom dvije preostale partije riješili u svoju korist.

Razlog za katastrofalan rezultat u prvoj partiji bila je taktika „Strikan i Netjak“ iz Velog mista. Ovaj put razlog nije bila boca vina i zavaravanje protivnika već „kumovske veze“ . 

Naime, kapetan naše momčadi Drago Vukojević Ćuro je, baš kao Strikan u Velom mistu, a sve da bi ugodio kumu Miranu, zamolio suigrače Matu Antića i Rafu Grbavca da puste protivnika da ih ostavi na nuli. 

Nakon prve partije veselju Klobučana nije bilo kraja. Počele su padati i šale na račun Šipovače i njezinih igrača, a bilo je i „ruganja“, što bi rekao naš narod.

Sve to je uozbiljilo naše igrače, a posebno Matu Antića, i onda je krenula Šipovačka rapsodija. Svaka Matina buća na bulinu, Rafo fantastičan, a i Ćuro je dao svoj doprinos.

U protivničkim redovima pravo rasulo. Momčad se raspala. Jedno bacanje valja Miran, drugo Lujo, treće Vito. Sljedeće bacanje jedan izbija, drugo bacanje izbija drugi, a treće treći. Dogodio se raspad sustava i naša momčad je s lakoćom riješila susret u svoju korist.

Na kraju korektan završetak, čestitke jednih i drugih na fer i korektnoj igri i ponašanju i zajednička večera.

Dogovoren je i uzvratni susret koji bi se trebao igrati u Šipovači. 

M.B.

Objavi komentar

0 Primjedbe