Zamrzivač plovi ispod mosta u Veljacima

Zagađenje prirode u Ljubuškom i dalje je veliko, a otpad se baca ili odlaže bez bilo kakve odgovornosti ili savjesti. Zakona ima, ali kazne očito ne stižu nikome, jer rijekom često plovi krupni otpad smeća.

Članovi udruga Športskih Ribolovaca Kravica i ŠREK Vidra iz Ljubuškog svjesni su koliko je značenje rijeke, pa često znaju i organizirati prikupljanje otpada u rijeci, ali protiv nesavjesnih ljudi naprosto se ne mogu boriti. Tako se jučer mogao vidjeti prizor kako rijekom pluta kuhinjski zamrzivač.

„Prošle godine smo izvadili iz rijeke veći broj kamionskih guma, šporeta i ostalog krutog otpada da sve ne nabrajam, ali evo opet neko zagađuje rijeku“, kazao je Milijan Boras, tajnik Udruge Športskih Ribolovaca Kravica Ljubuški.

Tako prizor zamrzivača koji plovi ispod veljačkog mosta na rijeci Tihaljina – Mlade – Trebižat ostavlja bez teksta. Uzaludno je pitati se: Što to radiš, čovječe? Pogledaj taj otpad koji bacaš u rijeku, vidiš li koliko je smeća i otpada duž obale? Jesi li svjestan što činiš? Znaš li da je voda najveće bogatstvo koje pripada čovjeku? Zašto?

Ana Bubalo / Ljportal.com





Objavi komentar

0 Primjedbe