Poziv za sudjelovanje na Forumu građana

Poštovane građanke i građani Ljubuškog,

Ovom prilikom vas pozivamo da sudjelujete na Forumu građana, zakazanom za utorak, 13. 02. 2019. godine, u Gradskoj vijećnici, s početkom u 12,00 sati.

Tema navedenog foruma, kojeg organizira Općina Ljubuški, je definiranje potreba i prioriteta građana na nivou općine Ljubuški ili dijela općine za predlaganje projekata od šireg društvenog značaja za građane Ljubuškog, s ciljem utvrđivanja projekta s kojim će Općina Ljubuški aplicirati na Javni poziv za odabir projektnih prijedloga u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”.

Projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” implementira se od 2015. do 2019. godine od strane UNDP u mjesnim zajednicama za 24 lokalne samouprave (općine i gradovi) u BiH, među kojima je i Općina Ljubuški, koja predstavlja jednu od jedinica lokalne samouprave.

Imajući u vidu kriterije Javnog poziva, kojima se za financiranje određenog projekta zahtijeva usklađenost istog s prioritetima definiranim na forumu građana, te pozivamo građanke i građane Ljubuškog da se odazovu ovom pozivu za prisustvo na zakazanom forumu, te da na istom zauzmu svoje aktivno učešće, kako bi smo zajednički odredili potrebe i prioritete od šireg društvenog značaja za našu općinu.

Općina Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe