Korak bliže Europi: NK Ljubuški pobjednik Kupa ŽZH

NK Ljubuški je pobjednik Kupa ŽZH. Izabranici trenera Damira Vučića, u subotnjoj utakmici, koja je ujedno i odlučivala o plasmanu u Kup Federacije BiH, na Babovcu su kreirali veliki preokret tako što su gubili 0:2 i na kraju slavili s 3:2 nad Posušjem.

Gosti su poveli već u 9. minuti susreta golom Dominika Begića, a na 0:2 za povisio je Jure Glavina u 33. minuti. I kad se činilo da će domaći teško do stizanja zaostatka od dva pogotka razlike, na 1:2 smanjio je Pero Puljić pred sam kraj prvog poluvremena.

U nastavku bolja igra Ljubuškom za potpuni prekret i veliko slavlje na terenu i tribinama. U prvim minutama drugog dijela igre rezultat poravnava Andrej Markić, a konačnih 3:2 postavlja iskusni Miljenko Bošnjak iz kaznenog udarca.

Osim osvajanja Kupa ŽZH, momčad s Babovca se plasirala u prvo kolo Kupa Federacije BiH, poznato i kao prvo pretkolo Kupa BiH. U prvom Kolu Kupa FBiH igrati će 16 ekipa - 10 momčadi pobjednika županijskih kup natjecanja i još šest finalista tog natjecanja iz županija u Federaciji BiH koje su imale najveći broj aktivnih seniorskih klubova u prethodnoj sezoni.

U prvom kolu završnice Kupa FBiH igra se jedna utakmica, a domaćin će biti odlučen žrijebom,
s tim da će klub iz nižeg ranga natjecanja imati prednost domaćeg terena. Poludirigiranim žrijebom se određuju i parovi utakmica vodeći računa o regionalnoj udaljenosti klubova i smanjenju troškova putovanja.

Osam najuspješnijih klubova nakon prvog kola plasirati će se u drugo kolo završnice Kupa Federacije BiH u kojem im se priključuje 16 klubova sudionika Prve lige FBiH, a 12 pobjednika tih utakmica ide među 32 najbolje momčadi najmasovnijeg bh. nogometnog natjecanja, koje će dalje odlučivati o pobjedniku kup natjecanja na državnoj razini, a trofej donosi i nastup u Europi.

Europski san na Babovcu se nastavlja - preskočena je prva prepreka, a ostalo ih je još sedam.

Objavi komentar

0 Primjedbe