Održan Festival kreativaca "Živi i stvara u Ljubuškom"

Festival kreativaca "Živi i stvara u Ljubuškom" i drugu godinu zaredom je na jednom mjestu okupio sve one zbog kojih Ljubuški postaje središtem kreativne industrije.

Posjetitelji koji su danas ispunili dvoranu hotela Bigeste imali su priliku prošetati kroz izložbene prostore i razgledati što sve spremaju i u svojoj ponudi imaju ljubuški kreativci; Beemara, Božana Matić, HELENAS.BIH, Foto klub Fokus Ljubuški, JB Studio Photo & Cinema, Klub kulture "Libuša", LOLA.tees, Tamara Herceg.

Bilo je tu raznih novina i iznenađenja.

Prvi put je tako večeras predstavljen novi ljubuški parfem u proizvodnji HELENAS.BIH, čime je ovaj sve priznatiji brend torbica i ženske obuće, napravio još jedan iskorak u svom poslovanju.

Osim što su mogli pomirisati novi ljubuški parfem, posjetitelji su imali priliku i vidjeti novi ciklus slika umjetnice Tamare Herceg, ali i pogledati šaljivi skeč u izvedbi Kluba kulture Libuša, čime je ova Udruga najavila svoju novu predstavu.

U izložbenom prostoru modnog brenda Lola.tees mogli su se vidjeti njihovi najprodavaniji modeli kojima nije odoljela niti Franka Batelić, Foto klub Fokus Ljubuški je izložio prelijepe fotografije Kravice, a JB Studio Photo & Cinema se predstavio svojim radovima sa motivima mladenaca.

Marijana Pavlović koja se skriva iza naziva Beemara je predstavila ljetnu kolekciju svojih torbi i cekera, kao i kolekciju proizvoda za djecu, a Božana Matić nove modele ručno rađenih torbi od kože.

"Okupili smo najbolje od najboljih kako bismo potaknuli sve ostale kreativce da i oni krenu ovim putem, koji je jako težak, dinamičan, ali i zabavan. Živimo i djelujemo u maloj sredini jer teško je iz Ljubuškog svoj proizvod prodati i plasirati u Zagreb, Beč ili Oslo, a oni to uspješno rade. Skoro već jedno desetljeće u Ljubuškom postoji jaka kreativna scena, to su ljudi koji žive i stvaraju u Ljubuškom, a postali su poznati daleko izvan granica svoga grada", rekla je voditeljica i suorganizatorica ovog festivala Bjanka Medić.

Festival je svečano otvorio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe