Pretresi i uhićenja na području Ljubuškog, Posušja i Mostara

Više osoba je uhićeno te su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području Ljubuškog, Posušja i Mostara u jutrošnjoj akciji Federalne uprave policije.

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 19. studenog 2019. godine, poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju realizacije Naredbe Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i Županijskog suda u Tuzli.

Ove aktivnosti su poduzete u sklopu  višemjesečne istrage koju provodi spomenuto tužiteljstvo, vezano na dokumentiranje osoba koja se dovode u vezu sa kaznenin djelom „Organizirani kriminal“ iz člana 342. stav 2., a u vezi sa kaznenim djelom „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ iz člana 383. stav 3. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Županijskog suda u Tuzli, započeti su pretresi stambenih objekata na četiri lokacije na području općina Ljubuški, Posušja i Mostara, te su lišene slobode tri osobe inicijala I.V. (1966.), M.P. (1977.) i I.B. (1976.) koji se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predani Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije, priopćili su iz FUP-a.


Objavi komentar

0 Primjedbe