MOSTARSKA LUTKA VS KOMŠIĆEVA LJUBUŠANKA: Ne sliče izgledom a Mostarka je čak obrazovanija od njegove male. Ima diplomu!

Martina Mlinarević, SDA/DF influencerica koja se u šali naziva i književnicom, a koja je protupravno imenovana, potpisom na krivotvoreni CV, od strane nacionaliste, protuustavnog člana predsjedništva Željka Komšića, i to u nacionalnu kvotu, njoj tako mrske hrvatske diplomacije, iako sama tvrdi da se ježi od svakog svrstavanja u kolektive, reagisovala je na dešavanje na završnici karnevala u Mostaru na kojem je kako tvrdi spaljena lutka s njenim likom.

Međutim nije.

Ako se bolje pogleda Lutka koja je spaljena u Mostaru ni po čemu ne liči na Martinu Mlinarević. Ima urbani, netipičan, gotovo hipsterski izgled. I ima diplomu. A Martina nema.

No i bez diplome i u kaznenom djelu , jako ozbiljnom kaznenom djelu, nadzire niz medija u Sarajevu i Zagrebu koji to ne smiju objaviti.

Kako ih nadzire?

Putem stranih ambasada. Koje je uvjerila da je žrtva fašizma Hercegovine. Da joj fašisti buše gume i izazivaju rak. I tako je dobila meričku stipendiju.

U BIH je na snazi ambasadorokracija pojačana SDA dubokom državom. U RH postoji niz NGO portala koji za novac odrađuju ili šutnju ili medijsku denuncijaciju. Index opet, normalno krije korupciju svoje kolumnistice a Babiću baš i nije pametno otvarati pitanja (ne)plaćenog poreza na “nevjerojatno uspješnu” prodaju knjiga.

Reagiralo je i SDA-ovo političko nedonošče. Komšić. No njegove mahalske reakcije nas nešto naročito i ne zanimaju.

Evo zato reakcije Gospodarice cenzure i Ambasadorice patetike:

“Kad misliš da si vidio sve…i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo što je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti”, napisala je između ostalog ona na svom Facebook profilu.
BH veleposlanici u svijetu , između ostalog, poslani su da tom istom svijetu približavaju kulturu i običaje BH građana i triju BH naroda.

Pa tako i naroda hrvatskog.

Budući da je dotična imenovana protuzakonito, s manjkom obrazovanja, i s viškom kurčevitosti, ne čudi da nije u stanju shvatiti što je etnologija, što su Poklade, kako su nastale, točnije kako su preživjele prilično brutalni inkviziciju i kristijanizaciju ovih prostora i koji je zapravo sam smisao i poruka čina paljenja Krnje. Ili u ovom slučaju Krnjice.


Stalno se borimo za prava žena jelte, zašto se ne bi poentiralo na priči da je konačno u Hercegovini umjesto šjor Krnje zapaljena šinjorina Krnjava?
Radi se o jednom vrlo rijetkom i jako vrijednom etnološkom obrascu koji je u BIH sačuvan samo kod katolika, dok se kod muslimana potpuno izgubio a kod pravoslavaca je još negdje prisutan.

Češki turisti kada dođu u Dalmaciju npr, jako se zanimaju za hrvatske karnevale, te traže tumačenja zapaljenih lutki.

U ovom slučaju možemo biti sigurni da ako se ova vijest i probije u Češku, Martina Mlinarević sigurno neće biti ta koja će pojasniti češkoj javnosti u čemu leži kritike paljenja simpatične lutke s diplomom u Centru II.

Jer tako bi konačno MMS morala priznati Česima da je agreman, koji joj je odobren u Češkoj, odobren na osnovu njene krivotvorine u životopisu. Česi su naime odobrili ulazak profesorici engleskoj jezika, a SDA-ova halal Bosna u Prag je poslala halal sestru Mlinarević. Zubotehničarku.

Posao Martine Mlinarević bi upravo morao biti da zainteresiranim češkim medijima na upit, odgovori kako se u Mostaru spaljivanjem sporne lutke i to prilikom jednog netipičnog predkršćanskog paganskog običaja poslala poruka koje se ne može probiti kroz tisuće bosanskih cenzuriranih medija.

Kroz paljenje lutke s diplomom, iz Mostara poslana je naime kritika korupcije u slučaju Komšić, kritika obmane češke vlade od strane bošnjačkog MVP-a i SDA duboke države, poruka protiv uhljebništva, poruka protiv ambasadorokracije i njihove cenzure naših javnih medija, njihovog zastrašivanja ujedinjenih BH studenata, poruka protiv nacionalističke propagande SDA kojoj Mlinarevićeva savršeno služi.

No ona gore nije poslana da radi svoj posao. Ona se i u ovom priopćenju , kao što jedino zna, isključivo bavila sobom.Iako to nije njen posao.

Kad će od silne sebe stići završiti faks , opet protuzakonito, u mandatu i u radnom vremenu, rodbini i prijateljima još nije poznato.

No jedno je jasno. Ona još uvijek ne shvaća da je dio Režima, da je javna politička osoba i da je njena pozicija kritike društva iz pozicije sitnog malog čovjeka odavna postala prošlost.

Kad jednom poletiš s orlovima, ili potrčiš s Igmanskim vukovima, kad nazdravljaš sa šefovima AID-a i sastančenje sa Šefikom nazivaš čašću, teško je uvjeriti “malu raju” da si i dalje dio te iste male raje.

I da si nadnacionalna. Da si bolan Građanska. Lafo Šljokičasta. Sa nebeskim stiroporom koji pada prema tebi.

Uz to sve, ekselencija je građane svoje zemlje nazvala maloumnicima.

Što je prvi slučaj u povijesti. No ipak kulturološki i estetski pomak u javnom narativu dotične nakon što je svoju zemlju nazvala pičkom materinom od države. I dobila aplauz od patriota.
On je do jučer bio invalid domovinskog rata. Diplomirani pravnik. Bivši predsjednik HŠK Zrinjski. Od danas je maloumnik. Jer usudio se, makar na fašniku, ustati protiv Komšićeve bitch.
Prikaži sliku na Twitteru
Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Jan Palach
Ako slučajno neko iz Tužiteljstva, jednog dana i digne tužbu protiv nje,
zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, protupravnog stjecanja imovine,
ili zbog neprijavljene tvrtke Martifon,
zbog neprijavljivanja autorskih honorara od “nevjerojatne” prodaje Huzura, dnevnika iz kojeg je izbrisan jedan Bošnjak
zbog izdavanja svjedodžbi o znanju jezika učenicima po Širokom, bez sudske dozvole za obavljanje tog posla, i bez diplome,

nek se pripremi na to da će medijski biti izgranatiran.

Povijest ne pamti da se ovako organizirano dizala buka, i gradila tišina oko jedne osobe. Samo zato jer je preko noći postala važan i nevjerojatno bučan alat u rukama najvećeg nacionalizma. Bukača SDA duboke države.

Još od vremena WTC-a ovolike cenzure i propagande Prostor džihada , no i “region” upamtio nije.

A za slobodu riječi , se kaže “heroina” borila i bori.

Zijev.

Objavi komentar

0 Primjedbe