Na prostoru ljubuške vinarije uskoro niču zgrade: Investitor trgovac mobitelima i naftnim derivatima

Na nedavnoj održanoj Javnoj raspravi predstavljen je projekt izgradnje kompleksa stambeno-poslovnih zgrada na prostoru Vinarije Ljubuški.

Plan gradnje izazvao je veliko zanimanje Ljubušaka, ponajviše zbog samog procesa privatizacije Vinarije Ljubuški koji se odvijao prethodnih nekoliko godina, piše IKS portal.

Naime, čapljinska tvrtka HANDY & CO d.o.o. je prije dvije godine kupila prostor Vinarije Ljubuški površine 27.266 m2 na kojem se planira gradnja.

Podsjećamo, prema Idejnom rješenju, predstavljenom na Javnoj raspravi, planira se rušenje svih izgrađenih zgrada na lokaciji osim glavne zgrade proizvodnog pogona, koja bi se prenamijenila te bi se sa nje srušili naknadno dodavani dijelovi.

Na lokaciji se predviđa novogradnja sljedećih objekata: 8 stambeno-poslovnih zgrada i multifunkcionalna poslovna zgrada (postojeći objekt vinarije koji se rekonstruira). Stambeno-poslovne zgrade se smještaju po obrubu parcele s jednom zgradom u središtu. Sve zgrade na lokacije su katnosti Po+P+4 ili Po+P+5. Predviđa se ukupno 297 stanova.

Prema specijaliziranoj stranici Bisnode, tvrtka HANDY & CO d.o.o. u svojoj aktivnosti navodi nespecijaliziranu trgovina na veliko. Na stranici tvrtke navodi se da je kompanija za veleprodaju mobitela i dodatne opreme.

Zastupnik tvrtke je Damir Petković, poduzetnik, koji se još, između ostalog, bavi i trgovinom naftnim derivatima.

Široj hrvatskoj javnosti poznat je još odavno.

Mediji u Hrvatskoj još 2015. godine su pisali o najjeftinijoj hrvatskoj crpki u njegovom suvlasništvu, ali, zanimljivo, smještenoj na području Bosne i Hercegovine, na graničnom prijelazu Metković - Doljani.

Godinu dana kasnije Petković je punio rubrike crne kronike. Naime, prvo je opljačkan njegov radnik na autocesti u blizini Karlovca. Prevozio je njegov novac, i to čak 855.000 kuna. Mediji su pisali kako se radi o "najmaštovitijoj pljački na hrvatskim autocestama", a trojica počinitelja brzo su otkriveni. Razrješnje tog kaznenog djela donijelo je Petkoviću olakšanje, ali i nove probleme. Ispred obiteljske kuće uskoro mu je miniran BMW X6, a potom je dobio "pošiljku" ispred ulaznih vrata u kojoj su se nalazile ručna bomba i poruka.

Poslovne pothvate je nastavio ulagajući i u nekretnine te je uspio kupiti dio prostora Vinarije Ljubuški. Tu neće nicati vinogradi, ali hoće zgrade.

Objavi komentar

0 Primjedbe