Obilježen Dan zahvale i sjećanja na žrtve poginule na "Stolačkoj bojišnici"

U organizaciji udruga iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog, u nedjelju, 26.srpnja je obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Stolačkoj bojišnici” (Šimović Mladen, Dževlan Dragan, Matić Stojan, Ereš Željko, Granić Goran, Bebek Pero i Vukojević Stanko).

Program obilježavanja započeo je svetom misom zadušnicom koju je u crkvi svetog Ante na Humcu predslavio fra Dario Dodig, gvardijan franjevačkog samostana sv. Ante.

Nakon toga, na spomen-obilježju na Drenovcu, odajući počast žrtvi koji su branitelji dali, vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, čelnici grada Ljubuškog na čelu s v.d. gradonačelnika Vedranom Markotićem i predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Kvesićem, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem, dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević, ministar unutarnjih poslova David Grbavac, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Službu riječi slavio je fra Andrija Nikić uz prigodnu molitvu za sve poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na „Stolačkoj bojišnici“.





Grad Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe