Kaščanin Ivica Primorac izabran za predsjednika solinskog Domovinskog pokreta


U solinskom Domu kulture Zvonimir u subotu navečer osnovan je gradski ogranak Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Članovi osnivačke skupštine su jednoglasno za predsjednika izabrali Ivicu Primorca, profesora informatike i pedagogije i umirovljenog časnika specijalnih postrojbi Hrvatske vojske.

Okupljenima u Domu kulture su se pozdravnim riječima obratili Robert Pauletić, kandidat Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima u X. izbornoj jedinici i povjerenik stranke za Splitsko-dalmatinsku županiju Nikola Grabovac.

Osim predsjednika, izabrani članovi predsjedništva ogranka su Matko Sarić, dr. Mario Ivčević, Filip Brčić i Ivan Mišić.

Osnivačka skupština je protekla u znaku riječi prof. Primorca 'Domovinski pokret neće biti stranka koja je samoj sebi svrha', navodi Dalmatinski portal.

O Primorcu

Ivica Primorac rođen je 02. veljače 1969. u Ljubuškom. Djetinjstvo provodi u mjestu Kašče. Osnovnu školu završio u Vitini, a srednju u Vrgorcu. Studirao je u Rijeci i diplomirao sa zvanjem profesora pedagogije i informatike.

Završio časničku školu na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“, kao pripadnik jedne od prvih generacija časnika Hrvatske vojske (generacija 1993/94). Dragovoljac je i učesnik Domovinskog rata od 1991 godine. Djelatni pripadnik MUP-a postaje u ožujku 1991g. u Vrgorcu.

Od travnja 1992. do prosinca 1995. pripadnik je i djelatni časnik specijalnih postrojbi MORH i Glavnog stožera HV-a, legendarnih bojni „Zrinski“ i „Frankopan“, koje su djelovale pod zapovjedništvom generala Ante Rose, Ante Gotovine, Miljenka Filipovića, Brune Zorice „Zulu“. Pripadnik je i skupine koja je sa generalom Antom Rosom, osnovala „Združeni stožer Vojske Federacije Bosne i Hercegovine“, u ratnom Sarajevu 1994. i kojoj je bila zadaća smirivanje ratne situacije. Neko vrijeme bio je zadužen i za sigurnost ministra obrane Bosne i Hercegovine (u ratnom Sarajevu) itd. 1995-1996 g. Nakon povratka iz Sarajeva jedno vrijeme je proveo kao časnik u 9 GB HV-a (ličkih „Vukova“). 

Poslije Domovinskog rata radio u Zapovjedništvima HV-a u Rijeci i Splitu obnašajući više zapovjednih dužnosti. Od 2007. umirovljeni je časnik HV-a.

Aktivan je u braniteljskim udrugama… Bio je i dugogodišnji član Nadzornog odbora HVIDR-e Splitsko-dalmatinske županije. Član je inicijative i udruge „U ime obitelji“ (ne stranke), te jedan od kordinatora za prikupljanje potpisa za dva referenduma („Brak je zajednica žene i muškarca“ i „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“).

Primorac, vjernik rimokatoličke ispovijesti oženjen je i otac troje djece, trenutno se uz informatiku bavi i politikom te maslinarstvom na obiteljskom gospodarstvu.

Ivica Primorac svoje Kašče, gdje je proveo mladost, nikada nije zaboravio…

Osnivač je i urednik web stranica i blogova (čija je svrha promocija svoga rodnog kraja) na našem području: www.kasce.com; www.kasce.bloger.hr i http://kasce1.blogspot.hr/, te više facebook stranica („Kašče je moj dom“…) i grupa. Povremeno surađuje i sa drugim web portalima.

Objavi komentar

0 Primjedbe