Otvoren dječji vrtić u Vitini


U Osnovnoj školi Tina Ujevića u Vitini upriličeno je svečano otvaranje Dječjeg vrtića Ljubuški - podružnica Vitina kapaciteta 50 mjesta (dvije grupe po 25 polaznika).

Otvaranju su, uz  vršitelja dužnosti gradonačelnika Vedrana Markotića i predsjednika Gradskog Vijeća Tihomira Kvesića, nazočili i dopredsjednik Vlade i ministar financija Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke Ivan Jelčić, ministar unutarnjih poslova ŽZH David Grbavac, ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke HERAG Radoslav Luburić, djelatnici vrtića i roditelji djece koja će krenuti u vrtić u ponedjeljak kad i počinje s radom.

Prethodni ravnatelj Viktor Grbavac obratio se nazočnima prisjetivši se kako je prije dvije godine došlo do inicijative roditelja koji gravitiraju Vitini da se ovaj vrtić i otvori, što je gradska uprava i prihvatila pa se krenulo u realizaciju projekta. Grbavac je zahvalio novoj v.d. ravnateljici vrtića Ani Bubalo, ravnateljici Osnovne škole Tina Ujevića u Vitini Korneliji Biško te v.d. gradonačelniku Markotiću na potpori realizaciji ovog projekta, kao i Ljubušacima u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, koji su u više navrata pomagali ustanovu kroz sve dosadašnje godine.

Blagoslov i prigodnu molitvu uputio je fra Petar Ljubičić, a prostorije namijenjenim najmlađima, presijecanjem vrpce svečano su otvorile djelatnice vrtića teta Smilja i teta Slađa.

Ovoj podružnici, osim Vitine, gravitiraju djeca i iz drugih mjesnih zajednica ovog dijela Ljubuškog: Klobuk, Dole-Greda, Vojnići, Šipovača-Kašče, Veljaci, Orahovlje, Grab, Grabovnik, Otok, Proboj i Grljevići.

Otvaranje vrtića u Vitini dio je niza demografskih mjera koje gradska uprava provodi s ciljem olakšavanja uvjeta života u lokalnoj zajednici i poticanja pozitivnih demografskih trendova.

- U idućem proračunskom razdoblju smanjiti ćemo cijenu vrtića i sufinancirati privatne vrtiće. U sljedeće četiri godine omogućiti ćemo svim roditeljima da njihova djeca besplatno pohađaju Gradski vrtić kako bi im njihov odgoj bio lakši, a Ljubuški i njegova udaljenija mjesta mladim obiteljima učinili što ugodnijim sredinama za življenje – rekao je v.d. gradonačelnika Vedran Markotić.



ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe