Sud presudio da štrajk nije zakonit; Sindikat: Sve škole su i dalje u štrajku

Općinski sud u Širokom Brijegu danas je presudio da štrajk sindikata osnovnih i srednjih škola u ŽZH nije zakonit! Na općinskom sudu u Širokom Brijegu u četvrtak je održano ročište, a danas je sud donio rješenje. "‘Prema rješenju suda nastava bi trebala početi sutra, a oni imaju 15 dana za žalbu, ali žalba ne odgađa izvršenje ovog rješenja" – rekla je
ministrica Helena Lončar.

"Zabranjuje se organiziranje štrajka i osnovnim i srednjim školama, mi ćemo se posavjetovati s odvjetnikom pa ćemo vidjeti. Mi i dalje smatramo da smo sve uradili po zakonu, predsjedništvo i svi članovi sindikata će odlučiti što dalje" – rekao je predstavnik skupštine sindikata osnovnih škola Nevenko Grbavac.

ekspresno.info
Priopćenje sindikata

Danas je donesena nepravomoćna odluka Općinskog suda u Širokom Brijegu po kojoj je naš štrajk ocijenila nelegalnim. Na ovu presudu sindikati će uložiti žalbu županijskom sudu. Naglašavamo da presuda ne govori je li sindikat u pravu ili ne. Naša borba još nije gotova. Molimo resornu ministricu i Vladu koji su naložili ravnateljima da zovu djecu u školu, da ne šire dezinformacije, kako još više ne bi zbunili javnost. Do daljnjeg, sve škole Županije Zapadnohercegovačke su u štrajku.
sindikatoss-zhz.org

Objavi komentar

0 Primjedbe