Autobusni kolodvor čeka svoje bolje dane

U razgovoru s građanima općine Ljubuški o objektima u gradu koji bi trebali pored estetskog izgleda možda čak promijeniti i lokaciju na kojoj se trenutačno  nalaze, na prvom mjestu naše ankete građana po svim kategorijama je Autobusni kolodvor Ljubuški.
Mjesto na kojem se nalazi ljubuški autobusni kolodvor posljednjih godina  postalo je pretijesno za sav promet i protok putnika. Stoga je zaključak većine građana da postojeća lokacija na kojoj se nalazi kolodvor u Ljubuškom i nije baš idealno mjesto u gradu za tu namjenu.  

Sitne preinake


Pored toga što lokacija nije adekvatna primiti veći broj autobusa za prijevoz putnika, ali i samih putnika, nedostaje još i popratnih sadržaja koje bi trebao imati svaki autobusni kolodvor, kao što su informacijski centar, čekaonice i javni toaleti. “Čekaonice, toalete ili neki veći informacijski centar, osim ovog postojećeg, ne možemo ni izgraditi dok se ne uradi kategorizacija autobusnog kolodvora koja se treba obaviti od nadležnog ministarstva”, kazao je Ivan Kraljević iz Autotransporta d.o.o.Ljubuški zaduženog za Autobusni kolodvor u Ljubuškom, dodajući kako se svi ostali sadržaji poput informacija o autobusnim linijama mogu dobiti na Autobusnom kolodvoru od 6 sati ujutro do 21 sat navečer.
Prema Kraljevićevim riječima, kolodvor je posljednjih nekoliko godina doživio i neke sitne preinake koje su, po njemu, sasvim dovoljne s obzirom da kolodvor nema nikakvu određenu kategorizaciju što sprječava njegov daljini razvoj.
“Prošle godine smo obojili i istaknuli oznake na kolodvoru te isto tako obojili i ogradu,   a zatim smo postavili rampe. Više od toga za sada ne možemo, iako dijelim mišljenje da je postojeća lokacija premala za bilo kakav daljnji razvoj kolodvora”, istaknuo je Kraljević.

Brojni problemi


Još jedan od evidentnih problema ljubuškog kolodvora je što se kolodvor tijekom dana pretvori u parkiralište za osobna vozila. Time je autobusima onemogućen ulazak i izlazak s perona. Kraljević je kazao da se i po tom pitanju ipak mora pristupiti oprezno s obzirom da ne mogu biti ograničeni i ne dopuštati osobnim vozilima da se zadrže kratko na autobusnom kolodvoru.
Hoće li Autobusni kolodvor Ljubuški dobiti uskoro određenu kategorizaciju od nadležnog ministarstva, jučer nismo uspjeli doznati. U svakom slučaju, da je razvoj,
odnosno modernizacija, kolodvora prijeko potreban, i to što prije, s tim se slaže većina Ljubušaka koji se nadaju da će skoro, u bliskoj budućnosti, ugledati kolodvor u nekom novom ruhu. 

Ružica Puljić / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe