Hercegovački derbi pripao Širokom


Pred oko 3000 gledatelja na stadionu Pecara, nogometaši Širokog Brijega su u 17. kolu Premijer lige BiH, u hercegovačkom derbiju, svladali HŠK Zrinjski iz Mostara rezultatom 3:0.

Na samom početku utakmice glavni akteri na stadioni su bili gostujući navijači iz Mostara, Ultrasi, koji su trgali stolice te bacali u teren pirotehnička sredstva. Sudac Emir Pilav je utakmicu prekinuo na nekoliko minuta u prvih 10-ak minuta, a u 17. minuti povukao je igrače u svlačionicu. Nakon što su interventni policajci odstranili Ultrase s utakmice, utakmica se nastavila nakon 33 minute prekida.
Prvo poluvrijeme je proteklo u blagoj inicijativi gostiju, ali domaćini su na odmor otišli s minimalnom prednošću. Ključni trenutak prvog dijela bila je majstorija Krešimira Kordića. Igrač ponikao u Zrinjskom primio je loptu na 25 metara od vrata Melhera koji je istrčao a Kordić ga je lob udarcem matirao za veliko slavlje Širokog Brijega, ali ne i strijelca koji nije proslavio gol koji je dao svom bivšem klubu.

U nastavku igre puno bolja igra obiju momčadi, posebice Širokog, koji je u nekoliko navrata opasno prijetio gostujućim vratima. Vrijedi izdvojiti stopostotnu priliku mladog Ćorića iz 51. minute kada na dodavanje Wagnera puca s nekih osam metara iskosa no promašuje gol.  U 58. minuti ”Plavo – bijeli” dva puta pogađaju okvir ”Plemića”. Tomu je prethodila akcija u kojoj kapetan domaćih, Šilić, ubacuje loptu s lijeve strane, a Ivanković puca glavom, no vratar Melher brani. Nakon toga Wagner iz neposredne blizine pogađa prečku, lopta se odbija do Šilića koji također pogađa prečku te rezultat ostaje isti.
U 83. minuti jedanaesterac za Široki, izborio ga je Wagner koji je bio srušen u šesnaestercu od strane mladoh Sesara. Siguran s bijele točke bio je Damir Džidić koji pogađa za 2:0. Dvije minuta kasnije, u akciji su bila dva igrača Širokog koja su ušla u igru u nastavku, Marić je odlično ubacio loptu s lijeve strane na koju natrčava Roskam te snažnim volejom postavlja konačni rezultat, za veliko slavlje domaćih navijača Škripara i cijelog Širokog Brijega.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, D. Džidić, Bertoša, Ješe, Kordić,  Šilić (60′, Roskam), Landeka,Wagner, Ćorić (82′, M.Marić), Serdarušić, Ivanković (72′, Kožul).
HŠK ZRINJSKI: Melher, Sesar, Graovac, Radeljić, Crnov (79′, Arežina), Sćepanović, Miličević, Stojkić (63′, Muminović), Žuržinov (46′, Marijanović), Poredski, Aničić.

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Nedjelja je reci zbogom ribarima,svojoj pušci,
    uzmi sina i odlazi navijati za Ljubuški.
    Niste sami, mi smo s vama,
    jer nas čvrsta vjera spaja,
    na tisuće naših grla
    pratit će vas sve do kraja.

    Nekad se navijalo za HNK Ljubuški, pun stadion, živilo se za utakmice a sada deset ljudi na tribini kad igraju Sloga i Bigeste.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)