Proljeće je, Šipovčane isti stari nemir pokreće

Stiglo je proljeće, prirodi se budi, a u skladu s njom i mještani Šipovače kojima je ova zima bila nešto duža od prethodne. 
Zima je za mnoge najdosadnije godišnje doba u kojem Šipovčani utonu u zimski san i čekaju proljeće. Ali svaka zima ima svoje izuzetke koji je čine zanimljivijom, a ove zime to su bili Mladež Šipovače i pojedini članovi Vijeća MZ. 
 Oni su se mjesecima sporili oko igrališta te su svojim aktivnostima prekidali zimski san ostalim mještanima Šipovače ali i kvarili zimsku idilu općinskim vlastima kojima su Šipovača i Šipovčani bila top tema ove zime.
Iako su Šipovčani par puta bili buđeni iz zimskog sna zbog igrališta, ova zima se ne može ni porediti sa prošlom koja je bila najzanimljivija i najkraća što se tiče zimskog sna. Naime, snijeg koji je pao u drugom mjesecu prošle godine izazvao je prometnu izolaciju Šipovače od ostatka svijeta pa su mještane iznenada probudile ralice zelene, crvene i žute boje koje su se jedine vozale po Šipovači. Bilo je tu i par traktora ali i bageri koji su pozivani putem radija da se "provozaju po Šipovači".
 Nisu ni zime k¨o što su nekad bile al proljeće je proljeće.
Proljeće svake godine donosi nadanja mještana u sanaciju lokalne ceste te što bolji rod i dobru cijenu poljoprivredne proizvodnje.

Ovog proljeća na scenu bi trebalo stupiti asfaltiranje tri ulice koje mještani čekaju već odavno

Proljeće su dočekali ali asfalt još uvijek nisu. Asfaltiranje ove tri ulice općinske vlasti su obećale još prošle godine. Nakon što rečeno nije učinjeno, načelnik je krajem ove godine obećao asfaltiranje početkom proljeća a kao krivca neispunjenog obećanja naveo je izvođača radova s kojim je raskinut ugovor. I nakon još jednog obećanja, rečeno opet nije učinjeno, ali stiglo je još jedno obećanje - na prošloj sjednici OV-a, načelnik je obećao konačno asfaltiranje koje bi se trebalo desiti početkom petog mjeseca.
Mještani Šipovače koji žive u ovim trima ulicama s nestrpljenjem očekuju asfaltiranje svojih ulica.
I dok jedni čekaju, drugi se ne slažu sa zacrtanim planom asfaltiranja te svakodnevno negoduju.
Naime, mještani Podumca (zapadnog dijela Banje) nisu zadovoljni planom asfaltiranja kojeg su sačinili članovi Vijeća MZ jer će, kako navode, po sadašnjem planu asfaltiranja biti zakinuti.
Podsjećamo, jedna od tri ulice koje čekaju na asfalt je ulica koja vodi starim dijelom Banje. Ta ulica ne bi bila u cijelosti asfaltirana nego samo jednim dijelom i to od Banjskog mosta do kuće Pave Rašića.
Uistinu, mještani sa pravom negoduju, jer je ova ulica najprometnija od svih ulica koje bi trebale biti asfaltirane, te nikome nije jasno zašto su članovi Vijeća MZ odlučili da se ova ulica ne asfaltira u cijelosti. Iako je određen broj dužine ulica koje bi trebale biti asfaltirane od strane Općine, većini mještana je, blago rečeno, čudna zamisao ovakvog plana asfaltiranja, jer bi neasfaltirano ostalo otprilike samo 150 metara ulice.
Do najavljenog konačnog asfaltiranja ostalo je nešto više od mjesec dana, toliko vremena imaju nezadovoljni mještani da pokušaju naći rješenje te se izbore za asfaltiranje cijele dionice navedene ulice. Dali će zakinuti i oštećeni mještani uspjeti bit će poznato u narednom periodu.

Objavi komentar

6 Primjedbe

  1. nema rada nema rada dok ne padne vlada

    OdgovoriIzbriši
  2. a kud doci do tih asfaltiranih ulica???????

    OdgovoriIzbriši
  3. Tako je Milane

    Podumac je uz tebe

    OdgovoriIzbriši
  4. Podumac nema nikoga da se bori za njih. Branku nezanima ništa di nema sebi koristi Zlatan samo gleda musti pare sa računa a ostali nisu maniti da se brinu za Podumčane. Minjajte vlast

    OdgovoriIzbriši
  5. posovani sipovcani podrav veliki nasem presenjiku zlatanu zvani mister bin i nasoj dami ,

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)