Šipovčan Ante Grbavac drugi na svijetu

Hrvatska muška rukometna reprezentacija do 19 godina osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održavalo u Mađarskoj, naši mladići su u finalu izgubili od Danaca sa 26:32 (25:25, 12:12) i to nakon produžetaka.

Danska je vodila većim dijelom utakmice, ali Hrvatska okreće rezultat, te je tijekom prvih trideset minuta imala i tri razlike prednosti. No, u nastavku su Danci zagospodarili parketom. Preuzeli su vodstvo i činilo se da neće biti šokantne završnice. Ipak, u zadnjih desetak minuta Hrvatska kreće u munjeviti lov za Dancima.

Iako je Danska imala tri razlike šest minuta prije kraja, te dva razlike uoči posljednje dvije minute, Hrvatska je uhvatila potpuni priključak, te izjednačila na 25-25 golom našeg Ante Grbavca koji utakmicu odvodi u produžetke. Deset sekundi prije kraja regularnog dijela Hrvatska je imala loptu i priliku za pobjedu, ali priliku nisu iskoristili.

No, taj je lov očito umorio Hrvate koji su u produžecima zabili samo jednom, a Danci čak sedam pogodaka za konačni rezultat 26:32.

Naš Ante Grbavac "Lama", Šipovčan po ocu, Kaščanin po majci, je jedan od najboljih mladih igrača svijeta, što je i potvrdio sa svoja četiri pogotka u finalu i čak osam pogodaka u polufinalu protiv Njemačke. Ponikao je u Izviđačevoj rukometnoj akademiji a trenutačno igra za Zrinjski iz Mostara.

Objavi komentar

0 Primjedbe