Mirjana Lučić-Baroni kreirala iznenađenje pobjedom protiv Garbine Muguruze

Dugo se Mirjana Lučić-Baroni mučila s formom i nije bila u pravom izdanju. Međutim s početkom US Opena zaigrala je dobar tenis, uspješno odradila posao u kvalifikacijama i onda napravila iznenađenje u prvom kolu...

Ovogodišnja četvrtfinalistica Roland Garrosa, mlada Španjolka Garbine Muguruza, nije bila najidealniji ždrijeb za Mirjanu Lučić-Baroni. Iako Muguruza svoj najbolji tenis igra na zemljanoj podlozi, uzimajući u obzir formu u kakvoj je Mirjana došla u New York, postojalo je i boljih opcija za otvaranje turnira.

Međutim, bez obzira što je imala čak osam uzastopnih poraza prije US Opena, Lučić-Baroni je iskoristila činjenicu da je odigrala već tri meča na ovim terenima. Muguruza je došla nakon četvrtfinala u New Havenu gdje je svladala Errani i Peng, međutim Lučić-Baroni je bila bolja u ključnim trenucima.

U prvom setu Mirjana je stigla do breaka kod 3:2 te je bez većih problema zadržala stečenu prednost i uzela taj dio igre sa 6:3.

Gubitak seta nije pogubno djelovao na mladu Španjolku koja je u drugi set krenula s 3:0, međutim vrlo brzo stala. Nakon toga je Lučić-Baroni nanizala četiri gema i napravila preokret te se ušlo u dramatičnu završnicu drugog seta.

Na servisu za ostanak u setu kod 5:4 Lučić-Baroni je izvukla 0:40 i ukupno pet set lopti, zatim je napravila break i servirala za meč kod 6:5, ali tu se Muguruza izvukla da bi u 13. igri ipak Lučić-Baroni stekla prednost koju nije ispustila i plasirala se u drugo kolo.

Ukupno je iskoristila četiri od osam break lopti dok je s druge strane Muguruza imala čak 15 break lopti i realizirala njih tri.

Drugo kolo Mirjani donosi Izraelku Shahar Peer koja je sa 6:2, 6:3 svladala Britanku Kontu. S Izraelkom se susrela samo jednom i to prošle godine u Stuttgartu gdje je slavila sa 6:3, 6:1.

US Open, tenisačice, prvo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Garbine Muguruza (Španjolska, 25) 6:3, 7:6 (4)

Objavi komentar

0 Primjedbe