Otvoreno pismo HOS-ovaca HNS-u: Zaustavite kriminalizaciju Domovinskog rata

Uoči predviđenog zasjedanja HNS-a koje je zakazano za 28.veljače u Mostaru, a ponukani izjavama pojedinaca koji pripremaju dokumente, uključujući i deklaraciju, iz Udruge dragovoljaca i organizatora otpora Hrvatskih oružanih snaga (UDOO HOS) uputili su pismo potpore ali ujedno i ujedno kritike.

"Lijepo je čuti da se netko zalaže za očuvanje digniteta Domovinskog rata ali bi još ljepše bilo kad bi kroz cijelu godinu ista gospoda vodila računa o problemima branitelja. Pritisci i optužbe tužiteljstva prema hrvatskim braniteljima su konstantne, a reakcije braniteljskih udruga zanemarive ili reagiraju po potrebi. 

Brojne 'braniteljske' udruge su registrirane samo poradi uzimanja materijalnih sredstava a sve za korist pojedinaca. Svaka čast onima koji predano skrbe adekvatno za svoje suborce ali njih je stvarno malo. U vrijeme Domovinskog rata Hrvatski narod na području Bosne i Hercegovine bio je solidarniji i jedinstveniji iako su ostatci UDBE bili uporni u nakani razbijanja tog zajedništva i domoljublja.

Govoreći o solidarnosti u obrani hrvatskih ognjišta i zaštiti prostora Republike Herceg Bosne u prilog stavljam kopiju brzojava za kojeg se malo zna, upućenog s prve crte bojišnice predsjedniku Mati Bobanu na zasjedanje prvog sabora HR HB.

Ovaj brzojav pokazuje da su Ljubušaci branili hrvatstvo i Herceg Bosnu daleko od svojih ognjišta. Mnogi su svoje živote dali ne samo na prostoru Uskoplja već diljem Hercegovine i Hrvatske. U to vrijeme nije bio problem stati u obranu HR HB, problem nastaje u današnje vrijeme. 

Kriminalnim radnjama koje su počinili „Hrvatski“ predstavnici u platformaškoj vladi uz pomoć pojedinaca koji rade u uredima odbrane diljem Hercegovine a uz svesrdnu pomoć pojedinih visokih časnika HVO-a i HOS-a napravljen je kriminal bez presedana. Uz njihovu pomoć istinskih branitelji su marginalizirani dok na drugoj strani pojedinci koji su za vrijeme rata bili po Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji kupuju invalidnine i zapovjedne mirovine za par tisuća eura. 

Mnogi od njih su osuđeni kao dezerteri i kao takvi su uvedeni u evidencijama. Kako je moguće da jedan časnik HOS-a i uz pomoć jednog generala HVO-a u jednom danu potpišu imenovanja za nekoliko desetaka bojnika i pukovnika. Ljudi koji su pali sa drveta, neki bili blizu u sto metara kad je pala granata dobili invalidnine još 2004. godine, ali gle čuda sada se retroaktivno upisuju u visoke časnike HOS-a i HVO-a. 

Ti domaći mlažnjaci najviše kriminaliziraju Domovinski rat. Gospodo draga znamo da ima vanjskih neprijatelja i pritisaka što sa srpske što muslimanske strane ali znajte unutarnji neprijatelj je najveće zlo. Nisu pravim i časnim braniteljima problem sudovi i tužiteljstvo. Pojedince koji su činili zlo i kriminal treba izvesti pred lice pravde pa neka odgovaraju zašto da sramote cijelu zajednicu. Kritika na rad braniteljskih udruga što su blago ili nikako reagirali na odluke platformaške vlade pogotovo one iz mjeseca rujna 2014.godine.

Zato, štovani predsjedniče HNS-a gosp.dr.Dragane Čoviću, štovani članovi Predsjedništva i predsjednici Hrvatskih stranaka okupljenih u HNS za Boga miloga, dajte već jednom zaustavite ovaj kriminal.

Nadam se da ćete dobro promisliti i donijeti prave zaključke. Da ćete sada kad ste dobili mandat kao predstavnici hrvatskog naroda u F BIH ispuniti predizborno obećanje dato narodu. Zaštitite pravog istinskog hrvatskog branitelja i istinu o Domovinskom ratu. Pismo ćemo završiti citatom jednog od najvećih državnika prošlog stoljeća Winstona Churchilla: "Nikad se nemojte predati. Nikad se nemojte predati. Nikad, nikad i nikad“, stoji u otvorenom pismu HNS-u iz UDOO HOS.

Objavi komentar

0 Primjedbe