Sloga krenula s pripremama: Prilika mladim i domaćim snagama

S uvelike izmijenjenim igračkim kadrom Sloga iz Ljubuškog krenula je u ponedjeljak s pripremama za proljetni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH. Kako igrački kadar koji je činio udarni sastav u prvom dijelu sezone nije ispunio očekivanja uprave, s većinom igrača klub se sporazumno razišao pa će tako u drugom dijelu prvenstva priliku dobiti igrači s manjom minutažom, mladi domaći igrači i pojačanja koja se očekuju na Babovcu.

U klubu se uvelike radi na slaganju igračkog kadra koji će pod trenerskom palicom novog trenera Borisa Gavrana iznijeti teret proljetnog dijela prvenstva. Sloga je u potrazi za pojačanjima na svim pozicijama, a najtanja je u napadu jer je samo 11 postignutih pogodaka u 15 susreta značilo i neophodnu promjenu napadača.

Plan slaganja momčadi, odnosno plan dovođenja igrača u prvi tim odvija se u fazama kako bi se sastavila što bolja momčad, a naglasak je stavljen na mlade ljubuške nogometaše koji su svoje prve nogometne korake napravili na Babovcu.

Da Ljubušaci imaju volje pomoći Slogi u borbi za ostanak i da žele igrati pred svojom publikom pokazala je i prozivka na kojoj su okupilo nekoliko igrača koji su jesenas igrali u drugim sredinama.

- Pozivam sve ljubuške nogometaše koji trenutačno nisu na Babovcu da se vrate igrati u svoj grad, da prođu pripreme i da se nametnu u Slogi gdje će imati solidne uvjete, uputio je poziv Ljubušacima sportski direktor kluba Ivo Ištuk.

Podsjećamo, Ljubušaci se nalaze na posljednjem mjestu lige s učinkom od dvije pobjede, šest remija i sedam poraza te osvojenih 12 bodova, pet bodova manje od 12.-og Jedinstva i sedam bodova manje od 11.-og Radničkog čije pozicije vjerojatno donose ostanak.

Kompletne pripreme će biti odrađene u Ljubuškom, a u sklopu njih će Sloga odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. Prva na redu je u subotu s juniorima Širokog Brijega, a potom će uslijediti još nekoliko susreta među kojima je i onaj s premijerligašem Vitezom 10. veljače.

Milan Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe