ŽZH: Poziv na prezentaciju njemačke tvrtke koja bi mogla zaposliti 200 ljudi

Pozivaju se osobe iz Županije Zapadnohercegovačke (Široki Brijeg, Ljubuški, Grude i Posušje) kao i iz okruženja, koje su zainteresirane za eventualni rad u navedenoj tvrtki (prvenstveno žene do 40 godina starosti), na prezentaciju njemačke tvrtke Lohmann & Rauscher te uvjeta za probni rad i obuku.

''Zbog velike stope nezaposlenosti i negativnog trenda iseljavanja stanovništva, privlačenje poželjnih stranih ulaganja u našu županiju je od ključne važnosti za svaki daljnji napredak i razvoj. Stoga je ovakva inicijativa veoma korisna za, prije svega, omogućavanje zapošljavanja ugroženih skupina, u ovome slučaju žena, ali i za dobrobit gospodarskog razvoja naše županije'', stoji na službenoj web stranici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, prenosi Bljesak.info.

Prezentacija kao i izravan razgovor s predstavnicima tvrtke Lohmann & Rauscher održat će se u četvrtak, 8. studenog 2018. godine u 18:00 sati u Agroturizmu Marića Gaj u Grudama (Kod motela Kiwi).

Podsjećamo, 24. listopada 2018. godine, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, održan je sastanak s predstavnicima tvrtke Lohmann&Rauscher, koji istražuju potencijalne lokacije za proširenje svojih proizvodnih pogona. Njemačka tvrtka želi ulagati u ŽZH i otvoriti najmanje 200 radnih mjesta Sastanak je dogovoren nakon poziva Županije Zapadnohercegovačke tvrtki L&R da posjeti Županiju i predstavi svoje potrebe i planove ta da se detaljnije upozna s uvjetima i mogućnostima realizacije svoje investicije.

Naime, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete s preko 5.000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji. Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja. Nakon prezentacije potreba i planova tvrtke L&R razgovaralo se o detaljima ulaganja i specifičnim potrebama te mogućnostima koje Županija u suradnji sa općinama Ljubuški, Posušje i Grude te Gradom Široki Brijeg može ponuditi, prenosi Bljesak.info

Ulaganje se konkretno odnosi na otvaranje proizvodnog pogona koje bi za početak zahtijevalo otvaranje minimalno 200 radnih mjesta s tendencijom proširenja, rečeno je tada iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke.



Objavi komentar

0 Primjedbe