FOTO: Završeni radovi na kapelici u Banjskom groblju

Na krov grobljanske kapelice u Banjskom groblju u Šipovači, u četvrtak je postavljen završni sloj izolacije - propusna folija i šljunak, čime su završeni radovi na najmlađoj kapelici u župi Presvetog Srca Isusova Šipovača-Vojnići.

Postavljanje zaštitnog sloja izolacije izvršeno je radnom akcijom nekolicine mještana Banje, koji su i ovaj put, kao i nebrojeno puta do sada, volonterski radili na dobrobit zajednice u kojoj žive, piše Šipovača Portal.

Podsjećamo, radovi na ovoj kapelici započeli su prošlog ljeta, a već zimus, najmlađa kapelica župe postala je i najbrže izgrađena, odnosno potpuno funkcionalna kapelica na ovim područjima.

Vrijednost projekta izgradnje kapelice je oko 60.000 KM, a financirana je prilozima ukopnika i drugih donatora - supružnici Ana i Franjo Bebek darovali 26.300 KM (projekt i grubi radovi kapelice), ukopnici 11.600 KM, Grad Ljubuški 5.000 KM, Županija Zapadnohercegovačka 5.000 KM itd.

Želja ukopnika i župnika don Joze Čirke bila je da nebeski zaštitnik ove kapelice bude blaženi Alojzije Stepinac pa je i blagoslovljena 10. veljače na spomendan ovog hrvatskog mučenika, a blagoslov je obavio biskupov izaslanik, generalni vikar don Željko Majić.











Objavi komentar

0 Primjedbe