POKUŠAJ ZATAŠKAVANJA?:Tko je vozio službeni automobil MUP-a HNŽ-a koji je sudjelovao u prometnoj nesreći u Veljacima?

U medijima i na društvenim mrežama pojavljuju se nove informacije i optužbe o prometnoj nesreći koja se dogodila u Veljacima u nedjelju 1. rujna u kojoj su dvije osobe zadobile tjelesne povrede.

Prethodno je navedeno da su u nesreći sudjelovali motocikl i osobni automobil, međutim...

Na redakciju portala Jabuka.tv javio se čitatelj (podaci poznati redakciji) koji je poslao informacije o prometnoj nesreći u Veljacima koja se dogodila u nedjelju 1. rujna.

Kći od djelatnika MUP-a je očevim službenim automobilom presjekla put mladiću od 19 godina u Veljacima kod Ljubuškog. Mladić je vozio skuter i kad mu je dotična presjekla put mladić je bezizlazno udario u njezina suvozačeva vrata… Nakon toga pomakla je auto, a pola sata iza nesreće policiji navodi da je to vozilo vozio njezin tata.. I sada rade na tome da se taj slučaj zataška, napisao je čitatelj portala Jabuka.tv u dopisu.

Portal Jabuka.tv je zatražio službeno izvješće o navedenom događaju od strane MUP-a ŽZH, koji je poslao detaljan odgovor dva dana nakon upita.

Iz policije su potvrdili da se dogodila prometna nesreća 1. rujna na navedenoj lokaciji te da je korišten službeni automobil njihovih kolega iz MUP-a HNŽ-a.

Odgovor MUP-a ŽZH prenosimo u cijelosti.

Dana 1. rujna 2019. godine u 16:30 sati voditelj smjene u PU Ljubuški, putem telefona, zaprimio je prijavu da se u mjestu Veljaci, Grad Ljubuški na skretanju za vodopad Koćušu dogodila prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom i ozlijeđenim osobama.

Odmah je na mjesto događaja upućena ekipa za očevid, koja je dolaskom na mjesto događaja utvrdila da je u prometnoj nezgodi sudjelovalo vozilo marke “VW Golf” VII registracijskih oznaka: T70-O-052 vlasništvo Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a, kojim je prema prijavi upravljao Z.P. zaposlenik ranije navedenog Ministarstva i motocikl marke “Cygnus” bez reg. oznaka kojim je upravljao P.I.D. (2000.)

U navedenoj prometnoj nezgodi tjelesne ozljede je zadobio vozač motocikla P.I.D. (2000.) koji je zbog zadobivenih ozljeda upućen u CUM Mostar i suvozačica, kako je prijavljeno, u vozilu A.Ć. (1984.) koja je zbrinuta u Domu zdravlja Ljubuški.

Policijski službenici su nakon izvršenog očevida navedeno vozilo i motocikl, koje je sudjelovalo u prometnoj nezgodi, privremeno izuzeli i specijalnim vozilom “pauk” prevezli u sabirni centar “Bučine” kako bi se provela sva potrebna vještačenja.

U tijeku su istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti nastanka ove prometne nezgode i tko je upravljao vozilom VW Golf u trenutku prometne nezgode. Nakon završetka svih istražnih radnji biti će podneseno odgovarajuće izvješće. I nama je stalo da se sve okolonosti rasvijetle, naveli su u odgovoru iz policije.

Što će biti sa cijelim slučajem ostaje za vidjeti, piše Jabuka.tv.

Brojni su oni koji drže da se slučaj pokušao zataškati, piše Šipovača Portal.

I hrvatski YouTuber Krešimir Mustapić na svom kanalu je objavio videozapis naslovljen s:"Kako mediji Mostarska i Ljubuška Policija, probaju zataškati okolnosti saobraćajne nesreće.

"Mala je vozila. Razbijeno je desno staklo, jedna je mala sidila nazad i malo se ubola, ozlijeđena je, ali rekla je da je sjedila naprijed. S Audijem A3 je došao otac te kćeri koja nije smila da vozi to auto, jer je tatino službeno iz policije. Neće portali da objave ovaj slučaj zato što se radi o tome da je otac dao svojim ukućanima njegovo službeno auto da vozaju koje nisu smili i sad svi to zataškavaju. To je tako, i u Hrvatskoj toga ima, a kamoli u ovoj banana republici Bosni i Hercegovini", rekao je, između ostalog, Mustapić, prenosi Šipovača Portal.


I na Facebooku pljušte optužbe na račun osobe koja je sjedila za volanom automobila pa tako u jednoj objavi u kojoj su priložene fotografije s mjesta događaja stoji:"Evo sakrijte i ovo kao i sve do sada i auto vraceno unazad i ponovo nagazilo motor".


Do objave teksta MUP HNŽ se nije oglasio o ovoj prometnoj nesreći.

Objavi komentar

6 Primjedbe

  1. Otac je inače bio visokorangirani "djelatnik" MUP-a, zadužen za financije, koji je preko politike bio i zamjenik ministara financija jedan mandat u Sarajevu, kao i član nadzornog odbora Aluminija u Mostaru u vrijeme kada je Aluminij propadao, nakon čega je ugašen kao takav. Koliko je može "obogatiti" kad te politika postavi i stoji, najbolje pokazuje impresivan broj nepokretne imovine koja je rasla iz godine u godinu poput, stana u Makarskoj ( iz koje su se vjerojatno vraćali prilikom ovog slučaja, a postavlja se pitanje kako su prešli međunarodnu granicu službenim vozilom ministarstva), zatim stan u Zagrebu, nekoliko stanova u Mostaru, poslovni prostori , vila sa bazenom na Buni, itd. Ne treba napominjati da su svi ukućani zaposleni ili bili do mirovine zaposleni u javnim poduzećima, što i priliči navikama i običajima HDZ,SDA i SNSD kadrova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roditelji naprave od djece idiote nesposobne bez mozga nije čudo što ovako nastave istim putem. Kradu znači od nas ali to njihov mozak ne želi znati, voze službeni auto u privatne svrhe preko vikenda, naše gorivo, održavanje. Potom ga slupaju i ozlijede dečka. Mora da su dobri sa ministrom MUP-a inače se i za manje stvari od ove dobije otkaz i namiri šteta u proračun. Šta ta tuka misli glavom, ništa, sutra će joj tata dati za torbicu.

      Izbriši
  2. Bahati licemjeri, sve će im se vratiti!

    OdgovoriIzbriši
  3. https://www.youtube.com/watch?v=j0dF-LuB6gU&feature=youtu.be

    Radi ovih lopova što kradu javna dobra i vozaju se na naš trošak ode pošten narod.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)