FOTO: Prvi Ljubušak s maskom: Nemam simptome, ali valja biti siguran

maske-ljubuski-2.jpg

Koronavirus glavna je tema u svijetu proteklih tjedana, a nakon što je potvrđen u susjednoj Hrvatskoj, sve je više zabrinutosti i kod pojedinih Ljubušaka.

Portal Jabuka.tv ranije je prenio vijest kako su im iz H Plus ljekarne u Ljubuškom potvrdili da su u zadnjih nekoliko dana rasprodali sve medicinske maske.

Mi smo danas u Ljubuškom sreli jednog sugrađanina s maskom na licu, koji nam je rekao da je kiruršku masku dobio u ambulanti u Vitini.

Kaže, valja biti siguran.

Na pitanje, ima li temperaturu ili neke druge simptome koronavirusa odgovorio nam je da nema, a da temperaturu provjerava starim, dobro poznatim, hercegovačkim načinom – stavljanjem ruke na čelo. Kaže, čelo mu je hladno i siguran je da nema temperaturu, ne kašlje, niti osjeća bilo koji od simptoma koji prate koronavirus.

Na našu konstataciju da možda i ne bi trebao nositi masku, jer ako se već osjeća dobro, male su šanse da zarazi druge, rekao nam je kako masku nosi zbog vlastite sigurnosti, jer, kako kaže, danas nikomu ne možeš vjerovati.

Sljedeće pitanje postavio je on nama.

Pitao nas je: „ Ako se taj koronavirus već prenosi s jedne osobe na drugu, znači li to, kad bih ga ja dobio i prenio na vas da ja više ne bih bio zaražen“?

Na žalost morali smo ga razočarati odgovorom.

Objavi komentar

0 Primjedbe