FOTO: Rekonstrukcija lokalne ceste kroz Šipovaču

Lokalna cesta kroz Šipovaču dobila je oko 700 metara novog asfalta.

Rekonstrukcijom dijela lokalne ceste, novi sloj asfalta postavljen je na dionici kroz zaselak Banja na potezu Banjski most - crkva. Investitor je Grad Ljubuški, a izvođač radova poduzeće Putevi d.o.o. Grude.

Novim asfaltom olakšano je prometovanje u ovom dijelu Mjesne zajednice Šipovača-Kašče, no lokalna cesta kroz Šipovaču i dijelu Veljaka prema Šipovači općenito je u lošem stanju i na njoj je više dionica na kojima je još uvijek dotrajali i ispucali asfalt postavljen 80-ih godina prošlog stoljeća, za vremena Jugoslavije, piše Šipovača Portal.

Također, Šipovača, kao niti jedno drugo mjestu na području Ljubuškog, ima problema s vozačima koji svakodnevno, godinama kršeći zakone, ruše asfalt i ugrožavaju sigurnost na cesti, kako drugih vozača, tako i pješaka.

Rekonstrukcija ovog dijela lokalne ceste jedan je u nizu infrastrukturnih projekata koji su urađeni u posljednje tri godine u Banji, zaselku koji godinama jedini bilježi pozitivan prirodni priraštaj, ne samo u mjestu, nego i u cijeloj župi Šipovača-Vojnići.

Podsjećamo, zahvaljujući aktivnostima mještana na poboljšanju uvjeta za život svoje sredine, a u suradnji s Mjesnom zajednicom Šipovača-Kašče i Gradom Ljubuškim, u posljednje vrijeme u Banji je izvršena i rekonstrukcija elektromreže, postavljena ulična rasvjeta, očišćeno riječno korito Banje, izgrađena nova grobljanska kapelica s mrtvačnicom te je izgrađena i tribina na igralištu Luke.











Objavi komentar

0 Primjedbe