Uz osiguranje policije: Ponovno promijenjene brave župnog ureda i crkve


Nešto više od mjesec dana nakon što su vjernici župe Šipovača-Vojnići promijenili brave i zaključali crkve i župni ured, one su još jednom promijenjene.

Ovaj put je to učinilo nekoliko crkvenih aktivista predvođenih Dobroslavom Bukmirom, županijskim zastupnikom i članom Vijeća MZ Šipovača-Kašče, koji je na događaj pozvao i policiju. On je proteklih tjedana uložio velike napore tragajući za ključevima kako bi pomogao biskupiji da ponovno dođe do pristupa župnom uredu i crkvi.


Mijenjanju brava nazočio je i novi župni upravitelj don Marin Skender.

Ovome je prethodio sastanak održan u utorak večer u organizaciji tri mjesne zajednice Šipovača-Kašče, Vojnići i Dole-Greda.

Kako se većina župljana oglušila na poziv na sastanak, uz 15-ak vijećnika, sastanku je nazočilo još 15-ak župljana od njih preko devetsto koliko ih župa broji s različitim zahtjevima upućenih nazočnom novom župnom upravitelju i biskupiji te stavom okupljenih kako crkvu treba otvoriti, ali i riješiti probleme koji tište župnu zajednicu.

Na traženje nazočnih da se brojni problemi "ne guraju pod tepih", da se razne optužbe potvrde ili demantiraju, kao odgovor u više navrata moglo se čuti: "Podvucimo crtu". Također, dio nazočnih je zatražio i financijska izvješća župe, kao i osnivanje crkvenog odbora...

Podsjetimo, nakon što su se u lipnju iz Biskupskog ordinarijata u Mostaru oglušili na potpisivanu peticiju kojom su od biskupa mons. Petra Palića tražili da ne poklekne pritisku pojedinaca i da ne premješta don Dragu Ćurkovića iz župe, kao i na upućene molbe te na održani molitveni skup potpore za don Dragu Ćurkovića, na ignoriranje njihovih molbi vjernici su reagirali. Nakon što su se oprostili od don Drage 26. lipnja, koji je po naredbi biskupa Palića napustio župu, promijenili su brave i zaključali crkve i župni ured.

Objavi komentar

0 Primjedbe