Briga za najpotrebitije: Kreće realizacija projekta “Obroci za sve – Marijine ruke”


U Ljubuškom je u utorak svečano otvorena novoobnovljena zgrada Crvenog križa i u sklopu nje kuhinja koja će dnevno izdavati do 200 obroka starim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama.

Nositelj projekta ‘Obroci za sve – Marijine ruke’ je humanitarna udruga Marijine ruke iz Međugorja, zatim Centar za socijalni rad Ljubuški, Crveni križ Ljubuški, Grad Ljubuški i župa Humac.

U proteklih šest mjeseci zgrada je intenzivno obnavljana. Izmijenjeni su otvori, popravljeno krovište, postavljena fasada te je obnovljena i prostorija za polaganje prve pomoći, kao i ured Crvenog križa te udruge Marijine ruke, koja je uz pomoć donatora, koji se nalaze širom svijeta, u potpunosti obnovila kuhinju od 100 četvornih metara.

Od 2016. kao udruga imali smo želju otvoriti pučku kuhinju i na taj način dati bar jedan obrok ljudima u potrebi, ali nažalost nam do sada mogućnosti nisu dozvoljavale. Uz vjeru u Božju providnost i uz pomoć ljudi dobre volje konačno smo uspjeli realizirati i ovaj veliki projekt. Sretni smo što možemo biti one Marijine ruke koje nastoje u svakom trenutku biti ispružene prema svakom čovjeku koji je u potrebi. Zahvaljujemo Gradu Ljubuškom i gradonačelniku, Socijalnom radu, Crvenom križu i župi Humac koji su nam u svakom trenutku izašli u susret. Smatram da zajedničkim snagama možemo učiniti još više dobrih djela – rekao je Jakov Čolo, predsjednik humanitarne udruge Marijine ruke.

Vrpcu je svečano prerezao jedan od budućih korisnika kuhinje, a blagoslovio i prigodnu molitvu izmolio fra Dario Dodig.

Prigodom otvaranja, predsjednik udruge Marijine ruke Jakov Čolo, gradonačelnik Vedran Markotić, ravnatelj Centra za socijalni rad Viktor Grbavac i humački gvardijan fra Dario Dodig potpisali su ugovor na pet godina kojim je osigurano pripremanje i dostava obroka na kućne adrese korisnika.

Ponosni smo na ovaj projekt. Ljubuški će ubuduće i kroz kuhinju pomagati potrebite. Zahvaljujemo Jakovu Čoli iz udruge Marijine ruke, koji je imao viziju, a zajedničkim snagama smo ideju uspješno realizirali, Gradu Ljubuškom, JP Parkovi, koje je radilo na uređenju i svima drugima koji su pomogli – kazao je prilikom svečanog otvaranja Viktor Grbavac, ravnatelj Centra za socijalni rad.

Ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe