Skoro pola godine od zločina na Vodicama: Još nisu otkrivene ubojice Tonija Brkića


Skoro pola godine od ubojstva Tonija Brkića (47), koji je ustrijeljen u Vojnićima kod Ljubuškog, nedaleko od obiteljske kuće, njegove ubojice još nisu otkrivene.

Istragu u ovom slučaju vodi Odsjek kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s policijskim agencijama BiH i Hrvatske, budući da je Brkić imao prijavljeno prebivalište u Zagrebu, piše Dnevni avaz.

Brkić je 9. kolovoza prošle godine u kasnim večernjim satima, nešto prije ponoći, pronađen u lokvi krvi u zaselku Vodice.

Dežurni tim Doma zdravlja Ljubuški mogao je samo konstatirati smrt. Nedaleko od njegovog tijela pronađen je i njegov Mercedes.

Na licu mjesta, nakon ubojstva, istražitelji su pronašli čahure devetmilimetarskog oružja. Iako su se iznosile razne špekulacije, pogotovo nakon jučerašnje akcije u Hrvatskoj, o tome da je ljetos kod Ljubuškog ubijena pogrešna osoba, izvor Avaza blizak istrazi je to negirao.

- Brkić je ubijen u klasičnoj sačekuši. Pratilo se njegovo kretanje. On je, takoreći, od 12 mjeseci u godini, 11 živio u Zagrebu. Nekoliko dana prije ubojstva došao je kod svojih u rodno mjesto, a nerijetko je odatle odlazio i za Makarsku. Sasvim smo sigurni u to da nije ubijena pogrešna osoba - rekao je izvor Avaza.

U Hrvatskoj su jučer USKOK i MUP razbili šesteročlanu grupu, koja je u sedam kontenjera planirala prokrijumčariti najmanje 90 tona cigareta.

Dnevni avaz

Objavi komentar

0 Primjedbe