Na štandu Mije Bebeka najtraženije povrće za zimnicu


Šipovčanin Mijo Bebek već deset godina dolazi na ljubušku tržnicu kako bi kupcima ponudio raznolike proizvode, većinom iz vlastite proizvodnje. Na njegovom štandu prevladava ponajviše sezonsko voće i povrće, a to je ujedno ono što se najviše traži tijekom cijele godine.

I ovaj posjet tržnici bio je prilika da se informiramo o cijenama proizvoda, ali i poskupljenjima koja su, po svemu sudeći, postala neizbježna.

Budući da je vrijeme za pripremu zimnice, trenutačno su najtraženije crvene paprike, iako im je cijena visoka, čak i do 3 KM. Patlidžan košta 2 KM, dok za jedan kilogram raštike trebate izdvojiti 4 KM. Blitvu možete kupiti po cijeni od 3 KM, mahuna košta 5, a bijeli luk 8 KM po kilogramu. Cijena crvenog luka je 2 KM, a cikla i krumpir se također prodaju po istoj cijeni. U idućem tjednu u prodaji će biti prasa i špinat, a u ponudi je i domaći med koji košta 25 KM te propolis 8 KM.

-  Nezamisliv je dan bez domaćih kupaca, a u odnosu na proteklu godinu veći broj njih dolazi i iz pograničnih mjesta. Ne možemo se žaliti na posao, no daleko je to od nekadašnjih vremena kada ste od ovog posla mogli pristojno zaraditi za život. Ipak, ne predajemo se. Nadamo se boljim danima - kazao je Bebek za Dnevni list. 

Njemu, kao i ostalim trgovcima na ljubuškoj tržnici, želimo što uspješniju prodaju kvalitetnih i domaćih proizvoda koji u posljednje vrijeme postaju prvi izbor kupaca.

A. Marinović Musa / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe