Obilježena 31. obljetnica pogibije Ludviga Lutka Pavlovića


Trideset i prva godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića obilježena je u nedjelju u Vitini i u Studenim Vrilima kod Posušja.

Obilježavanje je započelo u crkvi u Vitini svetom misom zadušnicom koju je predvodio župnik fra Stanko Mabić, a potom je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog u groblju u Vitini i kod poprsja Ludviga Pavlovića Lutka u parku u Vitini.

Vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji, rodbina i prijatelji pokojnog Lutka, predstavnici Grada Ljubuškog, predstavnici Županije Zapadnohercegovačke, pripadnici PPN "Ludvig Pavlović“ i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Ljubuškog.

Obilježavanje se potom nastavilo u Studenim Vrilima kod Posušja gdje je pronađeno Ludvigovo tijelo. Kod spomen obilježja, uz članove obitelji, predstavnike Grada Ljubuškog i Županije zapadnohercegovačke, vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Općine Posušje i predstavnici braniteljskih udruga Općine Posušje.

Tom prigodom okupljenima se obratio Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH.

- Ludvig je ubijen od strane obavještajnih službi komunističke Jugoslavije. Na isti ovaj dan dogodila se i brutalna agresija na Republiku Hrvatsku, posebno izražena na grad Vukovar. Tadašnje vlasti komunističke Jugoslavije mislile su, ako ubiju naše prvake poput Lutke, naše branitelje slobode hrvatskog naroda, da će ubiti i kompletno naše vodstvo te da više nećemo imati vođa i da nećemo stati u obranu slobode, međutim, gadno su se prevarili. Pokojni Lutko, naš svetionik, naš putokaz, naš borac za slobodu, dao nam je primjer i veliki motiv da svi stanemo obranu slobode i obranu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao i u Republici Hrvatskoj - kazao je ministar Begić.


















Ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe