Svečano otvoren treći Ljubuški Outdoor Festival


Treći Ljubuški Outdoor Festival svečano je otvoren u Kulturnom centru u Ljubuškom. Športsko-rekreativna manifestacija, koja povezuje i revitalizira razasutu kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu, započela je predstavljanjem programa i tribinom, a trajati će do 28. svibnja.

Na samom početku posjetiteljima se obratio direktor JP Parkovi Nikica Vučić poželjevši sudionicima festivala dobrodošlicu i ugodan boravak u Ljubuškom te je predstavio program. O natjecateljskim disciplinama govorili su predstavnici športskih klubova i upoznali posjetitelje o detaljima natjecateljskih disciplina.

Potom je uslijedila Outdoor tribina na temu „Aktivni turizam“, o kojoj su govorili iskusni i poznati stručnjaci iz ovog područja Milena Šijam, članica ekspedicije 2009. godine na Mount Everest, zatim Martin Čotar, jedan od najboljih hrvatskih cestovnih biciklista te Aleksandra Drinić ispred USAID Turizma dok je programom moderirao Tigran Delić.

Program festivala:

Petak – otvorenje Outdoor sajma, program za najmlađe i glazbeni program

-Outdoor sajam za sve posjetitelje počinje u petak iza podneva na platou kod vodopada Kravica, donosi radionice i sadržaje iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma . Outdoor sajam traje sva tri dana festivala.

-Program za najmlađe sa utrkama i biciklizmom počinje u petak u 17 sati na platou vodopada Kravica sudjelovanje je besplatno, a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.

-Petak iza 19 glazbeni program na platou iznad Kravice sa nastupima skupina Glazbene škole Ljubuški Little bambie groove i Rockplay te grupe Psihomodo Pop. Ulaz besplatan.

Paragliding natjecanja zbog vemenskih uvjeta prebačena su za nedjelju, očekuje se sudjelovanje 50 natjecatelja.

Subota – trkačke discipline

17.30 polumaraton Dva slapa sa startom na vodopadu Koćuši i ciljem na vodopadu Kravici

18.30 Ljubuška desetka Scunastikus

19.00 sati glazbeni program na platou iznad Kravice sa nastupima Sandra Majstorovića i koncertom Željka Bebeka .Besplatan koncert.

Nedjelja – biciklizam i paragliding

9.00 plato iznad Kravice polazak sa planinarskim vodičima na najveći vrh Ljubuškog Vrlosinj 956 metara nadmorske visine.

11.00 Biciklističke utrke Stipe i Mara- start vodopad Koćuša

12.00 Paragliding natjecanje sa uzletišta na Butorovici

16.00 Eko radionica za djecu Mala Kravica

Ljubuski.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe