Vlasnici kućnih ljubimaca iz Ljubuškog sve su svjesniji važnosti groominga


Sedam Ljubušanki, u okviru projekta potpore marginaliziranim grupama žena u razvoju poslovnih ideja, uz potporu Grada Ljubuškog i USAID/INSPIRE-a, započelo je vlastite poslovne pothvate.

Među njima je i Antonija Kolobarić, vlasnica salona za uređivanje kućnih ljubimaca Pet grooming Snoopy, koja je za Dnevni list podijelila svoju priču.

Budući da je velika obožavateljica životinja, ne čudi, stoga, da je odabrala upravo ovaj posao, a potpora od Grada Ljubuškog uvelike joj je pomogla da ostvari svoju želju.

Bez dvojbe oko pokretanja obrta

- Nisam imala previše dvojbe oko pokretanja obrta, a po saznanju da sam dobila određena novčana sredstva, odluka je još lakše donesena - kazala je Kolobarić.

Njezin salon nalazi se u Ulici kardinala Stepinca br. 51, odnosno u blizini caffe bara Bambus u Ljubuškom. Klijentima nudi kupanje i šišanje pasa i mačaka, rezanje noktiju, kao i čišćenje ušiju i zubi.

- U određenim situacijama, zbog nedostatka vremena, trebao mi je netko tko bi mogao uljepšati moje pse. Međutim, kako nije bilo nikoga u blizini, došla sam do zaključka da sigurno nisam jedina s takvim problemom. Tako je i počela ova poslovna priča koja zasad ide u pozitivnom smjeru - istaknula je Kolobarić.

Nadalje je dodala da je, u odnosu na prije nekoliko godina, zanimanje za uređivanje kućnih ljubimaca u porastu.

Važnost prakse

- Broj životinja se povećao pa samim tim i želja da izgledaju uredno. Prolazi vrijeme kada je pas bio isključivo vezan za lanac i osobno mi je jako drago zbog toga - rekla je.

Što se tiče obuke, naglasila je kako je potrebno razlikovati vrste dlake kod životinja. Također je potrebno razlikovati opremu, odnosno češljeve, četke i škare da bi se na adekvatan način pristupilo uređivanju kućnog ljubimca. U konačnici, profesionalna oprema neophodna je za učinkovit i kvalitetan grooming tretman.

- Kod šišanja je najbitnija praksa. Kao i u svakom poslu, s vremenom postaješ bolji. Naravno, važna je smirenost i nježnost kako tretman ne bi ostavio traume na životinju. Uređivanje pasa uistinu je od velike važnosti za zdravlje dlake, ali i kože. Zapetljana i prljava dlaka može dovesti do iritacija i ometa pravilnu termoregulaciju, pogotovo ljeti. Na svu sreću, vlasnici su sve bolje i kvalitetnije educirani o svojim ljubimcima pa su svjesniji važnosti groominga - zaključila je Kolobarić.

O njezinim radovima možete se informirati na Facebook stranici Pet grooming Snoopy te Instagram profilu petgroomingsnoopy1.

Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe