Za svakog prvašića od Grada Ljubuškog po 200 KM potpore


Iako već prednjači po brojnim demografskim mjerama, Grad Ljubuški donošenjem novih odluka nastavlja osiguravati najpovoljniju klimu za život obiteljima s djecom u Bosni i Hercegovini. Naime, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški, koja je najavljena za petak, 7. lipnja 2024. godine, pred gradskim vijećnicima naći će se prijedlog odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. godinu. Ako vijećnici podrže spomenutu odluku, svi prvašići s područja ovog Grada pred početak školske godine dobit će po 200 konvertibilnih maraka potpore.

Isplata do kraja kolovoza

– Sredstva za potpore osigurana su u proračunu Grada Ljubuškog te će biti isplaćena roditeljima/zakonskim skrbnicima svih polaznika prvih razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog koji ispunjavaju uvjete za potporu – navodi se u tekstu prijedloga odluke. Nadalje stoji kako pravo na potporu imaju polaznici prvog razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog u školskoj 2024./2025. godini; polaznici prvih razreda osnovnih škola izvan Grada Ljubuškog, a koji imaju prebivalište na području Grada Ljubuškog. Kako se navodi u prijedlogu odluke, potpora će svim učenicima biti isplaćena do kraja kolovoza, a sve u skladu s javnim pozivom koji će biti objavljen. Za realizaciju odluke zadužen je gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić. Prema njegovim riječima, cilj odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovne škole s prebivalištem na području Grada Ljubuškog za školsku 2024./2025. godinu je olakšati roditeljima opremanje prvašića za početak novog razdoblja života. Uz ovu potporu, prvašiće će, kao i sve učenike osnovnih škola na području ovog grada, prvog dana nastave ponovno dočekati bilježnice i školski pribor koje već treću godinu za redom osiguravaju Grad Ljubuški i JP Parkovi Ljubuški.

Još olakšica

Udžbenike svim učenicima osnovnih škola, kako u ovom gradu tako i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, već godinama osigurava Vlada Zapadnohercegovačke županije. Uz navedeno, roditelji na području ove županije ne moraju izdvajati novac za prijevoz jer jedinice lokalne samouprave s Vladom ZHŽ-a subvencioniraju prijevoz svim učenicima. Treba podsjetiti kako roditelji s područja Grada Ljubuškog već godinama plaćaju najjeftiniji vrtić u Federaciji BiH, a zahvaljujući dodatnim izdvajanjima iz gradskog proračuna nije došlo do rasta cijena smještaja u privatnim vrtićima. Uz to što za svakog maturanta osiguravaju po 300 KM jednokratne potpore, Grad Ljubuški i Ministarstvo financija Zapadnohercegovačke županije svake godine pokrivaju troškove maturalne večere. Grad daje podršku i svima onima koji nastave školovanje.

Tako svaki brucoš, kao i svaki redoviti student s područja Grada Ljubuškog svake godine može računati na novčanu potporu od Grada u visini od 500 KM.

Marija Medić Bošnjak / Večernji list

Objavi komentar

0 Primjedbe